19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicolicea promite avizarea referendumului lui Iohannis

Nicolicea promite avizarea referendumului lui Iohannis

“Cu privire la referendum, am precizat şi în calitate de vicepreşedinte al Camerei că Parlamentul (…) va aviza favorabil solicitarea preşedintelui de a demara un referendum consultativ cu recomandările făcute acolo”, a anunţat Nicolicea, după consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis s-a consultat vineri cu delegaţia PSD pe tema situaţiei din Justiţie. Delegaţia Partidului Social Democrat a fost formată din Eugen Nicolicea şi foştii deţinuţi politic Marin Iancu şi Ioan Muntean.

“Să ştiţi că mă bucur că v-au trimis pe dumneavoastră. O să mai vorbim câteva minute după”, a spus şeful statului în debutul întâlnirii cu delegaţia PSD, din care fac parte foştii deţinuţi politic Marin Iancu şi Ioan Muntean.

Alături de cei doi, la discuţiile de la Cotroceni participă şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea.

După PSD, şeful statului ar urma să aibă discuţii cu delegaţia ALDE, de la ora 12,00, însă reprezentanţii acestei formaţiuni au anunţat deja că nu vor participa la consultările de la Cotroceni.

Joi, preşedintele Iohannis a avut consultări cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi cei ai grupului minorităţilor naţionale.

La finalul consultărilor, Iohannis a declarat că toţi cei care au participat la aceste discuţii au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum.

“Toţi au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. (…) Toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la referendum”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă