Simina Tulbure, deputat USR PLUS

Nepotism cu perspectivă? Fiică de secretar de stat, angajată la cabinetul parlamentar al unei colege

Sînziana Covaliu, fiica secretarului de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache, este angajata cabinetului parlamentar al deputatei Simina Tulbure, colegă de partid cu noul demnitar al României.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

18.02.2021 - 11:40

După ce a promis, în campania electorală, că va schimba România stradă cu stradă, om cu om și principiu cu principiu, Alianța USR – PLUS dovedește faptul că oamenii noi nu se pot înfiripa cum trebuie în politică fără a uza măcar în parte de expertiza și metodele celor vechi. ”Noi nu suntem ca ei” era, până nu demult, una dintre sintagmele preferate ale platformei politice care, oficial, se ghidează, în activitatea aleșilor săi, după sloganul ”meritocrația salvează România!”.

Cu o promptitudine remarcabilă și o politețe în exprimare ce-i face cinste, deputatul USR – PLUS Simina Geanina Daniela Tulbure ne-a răspuns la întrebarea ce viza angajarea, în cadrul biroului să parlamentar, a fiicei secretarului de stat de la DRP, printr-un enunț de 8 ori mai mare, la propriu, decât construcția interogativă.

”Da, este adevărat că Sînziana este angajată în cabinetul meu, ea fiind foarte implicată în activitatea Generației PLUS și a Alianței, chiar dinainte de a ni se alătura mama ei. Subliniez acest lucru deoarece Sînziana a fost cea care a implicat-o pe Oana Ursache în activitățile partidului, în perioada în care amândouă locuiau în afara țării”, sună un pasaj din confirmarea deputatului USR – PLUS, Simina Tulbure menționând și resorturile care au stat la baza conturării echipei sale de experți și consilieri parlamentari: ”În corelare cu principalele obiective ale mandatului meu, am selectat persoane cu cunoștințe și experiențe în următoarele resorturi: voluntariat și implicare civică, drept, comunicare, finanțe, studiu și activitate în afara României și ceea ce țin de zona de tineret. Susțin tinerii cu potențial deoarece știu din proprie experiență cât de mult poate conta dacă o persoană îți dă un vot de încredere pentru a te putea afirma între-un anumit mediu profesional. Mi-am dorit din prima clipă o echipă dinamică, formată din oameni tineri, cu potențial, care în pofida vârstei, au avut deja realizări relevante în domeniul lor profesional”.

Sînziana Covaliu și mama sa, secretarul de stat Oana Ursache

Ceea ce merită notat ar fi faptul că, din prezentarea colectivului de colaboratori ai deputatului USR – PLUS, am reținut că oamenii sunt mai mult decât calificați, unii având chiar studii finalizate la așezăminte educaționale de prestigiu din străinătate, sau stagii de lucru în instituții de marcă, precum Banca Europeană de Investiții în cazul Adrian Vodislav, Consultant în Finanțe pentru Comisia de Buget, Finanțe și Bănci al parlamentarului Simina Tulbure.

Fapt care, având în vedere grila deloc generoasă de salarizare, alocată consilierilor și expertilor parlamentari, face cu atât mai de neînțeles disponibilitatea unor astfel de profesioniști, cum îi descrie Simina Tulbure, pentru a lucra în condiții modice de salarizare. Practic, în baza Hotărârii privind stabilirea nivelului minim și maxim al salariilor de bază ale personalului din cabinetele parlamentare, angajați precum cei ai deputatului Simina Tulbure sunt ”condamnați” la retribuții nete lunare situate între 2230 lei și 7699 lei, media veniturilor nete pe care le încasează consilierii, experții și șefii de cabinete situându-se în zona plafonului de 4000 – 5000 de lei.

În atare condiții, nepotismul aparent, a cărui umbră planează asupra angajării fiicei secretarului de stat Oana Ursache la biroul parlamentar al colegei de partid, Simina Tulbure, nu poate fi explicat decât tot printr-o procedură consacrată în Parlament, de experimentatele formațiuni PSD, PNL, UDMR etc. Anume transformarea funcțiilor alocate cabinetelor parlamentare în adevărate vestibule cu rol de rampă, pentru lansarea merituoșilor politici către funcții de demnitate publică din ministere, Parlament și ambasade, pe ușile din dos, mai întâi prin transfer către posturi de funcționari publici din cameră sau Senat, mai apoi prin detașări către joburile bine plătite din instituțiile amintite.

Comentarii