17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăNegoiţă anunţă că Oprişan a propus excluderea sa din PSD

Negoiţă anunţă că Oprişan a propus excluderea sa din PSD

Întrebat, duminică la Parlament, dacă Marian Oprişan a propus în Comitetul Executiv excluderea sa din PSD, Robert Negoiţă a răspuns: „M-a propus să mă exclud din partid. Nu s-a supus la vot. Da, ceva de genul”, informează Mediafax.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a fost foarte vocal în ceea ce priveşte sumele alocate administraţiilor locale în proiectul de buget pentru acest an. Acesta a declarat, duminică, înainte de CEx că de la buget au fost tăiate sume enorme şi mare parte din primării nu pot suporta cheltuielile, subliniind că prin proiectul de buget pe 2019 nu este respectat programul de guvernare, de aceea vrea ca Liviu Dragnea să discute şi cu primarii sectoarelor. 

De asemenea, primarul general Gabriela Firea a transmis, sâmbătă, o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni. Firea a făcut un apel la Călin Popescu Tăriceanu să nu se lase minţit de planşele colorate cu care va veni Dragnea.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a declarat, după şedinţa CEx al PSD, în care a fost prezentat proiectul de buget pe 2019, că Liviu Dragnea i-a promis că va participa marţi sau miercuri la o dezbatere cu Asociaţia Municipiilor, pe fondul nemulţumirilor edililor în privinţa banilor alocaţi.

„Ce pot să vă spun este că am avut o discuţie, mi-a promis domnul Dragnea că va veni, marţi sau miercuri, la o întâlnire cu Asociaţia Muncipiilor. Mi-a spus că până maine seară trebuie să aibă o viziune pe buget şi pentru că am discutat şi în şedinţă că anumite chestiuni sunt în neregulă (…) şi că după ce este clară situaţia, marţi sau miercuri, vom avea o întâlnire cu toţi colegii de la Asociaţia Municipală”, a declarat, duminică, Robert Negoiţă, la finalul şedinţei CEx al PSD de la Parlament.

Întrebat dacă există posibilitatea ca adoptarea proiectului de buget pe 2019, care era preconizată pentru marţi, va fi amânanânată ca urmare a acestei întâlniri, Robert Negoiţă a spus că nu ştie. 

Primarul Robert Negoiţă a declarat, duminică, înainte de CEx că de la buget au fost tăiate sume enorme şi mare parte din primării nu pot suporta cheltuielile, subliniind că prin proiectul de buget pe 2019 nu este respectat programul de guvernare, de aceea vrea ca Liviu Dragnea să discute şi cu primarii sectoarelor.

Primarii municipiilor din ţară, reuniţi miercuri în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, au discutat cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern. Edilii au cerut ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici alocarea unui procent de 30% din bugetul naţional către administraţia locală, în condiţiile în care în prezent susţin că primesc mai puţin de 20%.

Social-democraţii s-au reunit duminică, la Parlament, în prima şedinţă CEx din acest an, pentru prezentarea bugetului pentru 2019, stabilirea priorităţile politice şi a conducerii interimare a PSD Brăila, după plecarea lui Mihai Tudose la Pro România.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă