Astfel, împotriva moțiunii au votat 72 de senatori, în timp ce 55 au votat pentru, iar unul s-a abținut.
Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu, a citit textul moţiunii, în plen.
La rândul său, Claudiu Năsui a demontat acuzele pe care PSD le-a adus tatălui său, spunând că este o minciună pe care o repetă în fiecare campanie. „Vă bazați pe o tactică comunistă, securistă că o minciună spusă de suficiente ori ajunge să pară adevăr. O tactică securistică pe care o folosiți și dumneavoastră. Nu doar că tatăl meu n-a avut nicio legătură cu Securitatea, dar el chiar a fost o victimă a Securității. Din arhivele CNSAS am adus aici o condamnare la șapte cu închisoare și confiscarea averii și interzicerea drepturilor a tatălui meu. Este sentința 272 din 13 aprilie 1987 pronunțată de Tribunalul Militar București pentru fapta considerată infracțiune penală pe vremea aceea, numită refuzul înapoierii în țară”, a declarat Claudiu Năsui în plenul Senatului.
El a acuzat că cel care a pronunțat sentința împotriva tatălui său, Doru Viorel Ursu, a devenit ministru în Guvernul lui Petre Roman, imediat după Revoluție. „Ați auzit de numele ăsta? Ar fi trebuit să auziți, nu de alta dar v-a fost coleg de partid. Pe vremea comunismului, domnul Dorul Viorel Ursu închidea lumea în numele fostei Securități, iar după Revoluție a devenit, evident, ministru de Interne în Guvernul Ion Iliescu – Petre Roman”, a mai adăugat ministrul USR PLUS.
La rândul său, senatorul UDMR Lorant Antal le-a cerut pesediștilor să îl lase pe Năsui să își ducă mandatul la bun sfârșit.
„Cred ca a venit timpul să începem să avem răbdare unul faţă de celălalt. A venit timpul să nu facem sport prin schimbări de guverne, schimbări de miniştri, schimbări de prim-miniştri, cum v-aţi obişnuit dumneavoastră. Domnul ministru Năsui a avut curajul să se uite în spatele lucrurilor. Asta este oare problema? Domnul ministru Năsui are curajul asumării şi curajul de a regândi lucruri”, a afirmat senatorul Lorant Antal, în plenul Senatului.