12.6 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒMoศ›iunea รฎmpotriva lui Virgil Popescu, votatฤƒ astฤƒzi๏ฟผ

Moศ›iunea รฎmpotriva lui Virgil Popescu, votatฤƒ astฤƒzi๏ฟผ

Camera Deputaลฃilor ar urma sฤƒ dea, รฎn ลŸedinลฃa de astฤƒzi, votul final la moลฃiunea simplฤƒ iniลฃiatฤƒ de USR รฎmpotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Dezbaterea moลฃiunii simple a fost programatฤƒ pentru ลŸedinลฃa de luni, รฎnsฤƒ a fost รฎntreruptฤƒ รฎn urma incidentului dintre liderul deputaศ›ilor AUR, George Simion, ศ™i ministrul Virgil Popescu.

ลžedinลฃa a fost reluatฤƒ, ulterior, รฎnsฤƒ dezbaterile s-au desfฤƒลŸurat doar cu deputaลฃii USR, AUR ลŸi neafiliaลฃi, รฎn absenลฃa lui Virgil Popescu ลŸi a reprezentanลฃilor PSD, PNL, UDMR ลŸi minoritฤƒลฃilor, รฎn semn de protest.

Ce spune USR รฎn moศ›iunea contra lui Virgil Popescu

USR a depus sฤƒptฤƒmรขna trecutฤƒ moลฃiunea simplฤƒ intitulatฤƒ „Incompetenลฃa ลŸi minciuna รฎnchid lumina รฎn Romรขnia. Ministrul ‘sฤƒptฤƒmรขna viitoare’ Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energeticฤƒ a Romรขniei”.

Potrivit USR, ministrul Popescu „pericliteazฤƒ” รฎn fiecare zi securitatea energeticฤƒ a Romรขniei ลŸi trebuie sฤƒ plece imediat din aceastฤƒ funcลฃie.

Semnatarii moลฃiunii susลฃin cฤƒ actualul ministru al Energiei a primit „ลŸansa” sฤƒ reformeze sistemul energetic ลŸi sฤƒ punฤƒ umฤƒrul la consolidarea securitฤƒลฃii energetice a Romรขniei, รฎnsฤƒ „a continuat acelaลŸi dezastru ลŸi aceleaลŸi combinaลฃii din ultimii 31 de ani”.

„Poate nu ลŸtiaลฃi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp sฤƒ ne arate ce poate ลŸi sฤƒ facฤƒ reforme. Dar sฤƒ vedem ce a fฤƒcut Virgil Popescu la minister รฎn ultimii ani. A continuat acelaลŸi dezastru ลŸi aceleaลŸi combinaลฃii din ultimii 31 de ani: a promovat รฎn funcลฃii cheie din companiile de stat รฎn energie mulลฃi incompetenลฃi cu carnet de partid, a amรขnat sฤƒ promoveze legislaลฃia pentru consumatorii vulnerabili odatฤƒ cu liberalizarea pieลฃei, a lฤƒsat pe ‘sฤƒptฤƒmรขna viitoare’ decizii care ne-au crescut dependenลฃa de gazul rusesc ลŸi ne-au fฤƒcut sฤƒ importฤƒm din ce รฎn ce mai multฤƒ energie electricฤƒ. Mai mult, acest ministru liberal a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private. Doar contra unora, pentru cฤƒ pe altele le-a promovat pรขnฤƒ ลŸi รฎn PNRR”, se precizeazฤƒ รฎn moลฃiune.

Totodatฤƒ, USR calificฤƒ drept „un dezastru” gestionarea crizei facturilor la energie, menลฃionรขnd cฤƒ romรขnii au ajuns sฤƒ plฤƒteascฤƒ sume „uriaลŸe”, iar oamenii ลŸi economia suferฤƒ din cauza unor decizii „proaste” luate de ministrul Virgil Popescu.

Rฤƒspunsul lui Virgil Popescu la moศ›iune

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis รฎn scris punctul sฤƒu de vedere รฎn privinลฃa moลฃiunii simple.

„Ar trebui sฤƒ ne aflฤƒm azi รฎn faลฃa unei moลฃiuni simple, moลฃiune care ar trebui sฤƒ fie un instrument de criticฤƒ parlamentarฤƒ, รฎn schimb azi ne aflฤƒm รฎn faลฃa unei isterii politice ipocrite. Exact genul de produs pe care doar USR รฎl poate genera, mimรขnd doar grija faลฃฤƒ de situaลฃia romรขnilor. (…) Compunerea de azi a USR dovedeลŸte cฤƒ nu ลŸi-au fฤƒcut temele. Da, traversฤƒm o perioadฤƒ complicatฤƒ generatฤƒ de creลŸterea preลฃurilor la energie la nivel mondial, criza provocatฤƒ de „prietenii” noลŸtri de la rฤƒsฤƒrit. Este o situaลฃie pe care nimeni nu ลŸi-ar fi dorit-o ลŸi pentru care niciun stat nu a fost mai bine pregฤƒtit decรขt altul. Iar dacฤƒ USR era atรขt de competent, de prevฤƒzฤƒtor ลŸi de bine pus la punct cu politicile publice, ce i-a oprit sฤƒ ne arate propunerile lor รฎn domeniul combaterii preลฃurilor ridicate รฎn perioada ianuarie-septembrie 2021?”, a afirmat Popescu.

De asemenea, Popescu a mai transmis cฤƒ el ลŸi colegii de la minister ลŸi de la Guvern nu au stat nepฤƒsฤƒtori, ci au รฎncercat รฎn permanenลฃฤƒ sฤƒ gฤƒseascฤƒ cele mai bune soluลฃii pentru a-i proteja pe romรขni รฎn faลฃa acestei crize. „Nu sunt un ministru รฎngropat รฎn hรขrtii, pe un scaun cฤƒlduลฃ, departe de realitatea din casele oamenilor ลŸi din companii”, a precizat Virgil Popescu.

Acesta susลฃine cฤƒ, รฎn calitate de ministru al Energiei, a urmฤƒrit „obiective importante: investiลฃii, dezvoltarea de capacitฤƒลฃi de producere a energiei verzi, atragerea de investitori, protejarea cetฤƒลฃenilor ลŸi adoptarea mฤƒsurilor sociale, acolo unde este nevoie”.

„ลžtiu cฤƒ romรขnii sunt sฤƒtui sฤƒ se profite de ei รฎn crize ลŸi sunt temฤƒtori de ce va urma. Nu vor fi profitori pe spinarea romรขnilor รฎn criza energiei, iar statul nu va ieลŸi cรขลŸtigat din aceastฤƒ crizฤƒ pe spinarea oamenilor – aลŸa cum se spune. Ideea cฤƒ cineva profitฤƒ de aceastฤƒ crizฤƒ a preลฃurilor ca sฤƒ umple buzunarele unei clientele politice – aลŸa cum am vฤƒzut cฤƒ vehiculeazฤƒ – aลŸa-ziลŸi experลฃi – รฎn dezbaterea de la televiziuni ลŸi รฎn mediul online, este o minciunฤƒ. Este o intoxicare care nu face decรขt sฤƒ agite spiritele, cu fake-news-uri care cresc nemulลฃumirea oamenilor ลŸi curentul extremist care promite soluลฃii miraculoase ลŸi rezolvฤƒri peste noapte. Fac apel la romรขni sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ obiectivi, sฤƒ se informeze, sฤƒ aibฤƒ รฎncredere cฤƒ orice nedreptate poate fi soluลฃionatฤƒ ลŸi existฤƒ autoritฤƒลฃi care pot interveni. Dacฤƒ pe piaลฃฤƒ existฤƒ companii care acลฃioneazฤƒ fฤƒrฤƒ onestitate, vor fi puse sฤƒ dea banii รฎnapoi ลŸi vor fi sancลฃionate”, a mai transmis Virgil Popescu, referitor la moศ›iune.

Citeศ™te ศ™i:

Virgil Popescu l-a vฤƒzut, รฎn ring, pe George drept un frate Simion. Centura de AUR rฤƒmรขne la opoziศ›ie

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Facebook ศ™i Google News!

Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Termoenergetica รฎncepe probele la cald รฎn noaptea de 18 spre 19 octombrie

Termoenergetica (CMTEB) S.A. anunศ›ฤƒ cฤƒ, รฎn cursul nopศ›ii de vineri spre sรขmbฤƒtฤƒ, vor รฎncepe probele la cald pentru consumatorii urbani din Capitalฤƒ. Probele se...

Cum sฤƒ รฎศ›i รฎngrijeศ™ti hainele cu detergentul de rufe potrivit?ย 5 sfaturi pentru รฎntreศ›inerea diverselor materiale

Pentru a oferi o experienศ›ฤƒ cรขt mai plฤƒcutฤƒ, noi ศ™i partenerii noศ™tri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca ศ™i / sau a...

Toyota atinge un nou record de vรขnzฤƒri รฎn Europa รฎn primele nouฤƒ luni ale anului 2024

Toyota a รฎnregistrat un nou record istoric de vรขnzฤƒri รฎn Europa รฎn primele nouฤƒ luni ale anului 2024, raportรขnd o creศ™tere de 6% faศ›ฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ