Moțiunea de cenzură, extremă urgență: 202 semnături strânse de PSD

PSD vrea să dărâme Guvernul Orban imediat după ce expiră prelungirea stării de alertă și caută aliați în Parlament pentru susținerea moțiunii de cenzură.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2020 - 10:34

Marcel Ciolacu, liderul PSD, mai are nevoie de câteva semnături pentru a strânge numărul minim necesar pentru trântirea Guvernului Orban. „Este ruşinos ca pe o perioadă de pandemie şi de criză, în timp ce românii sunt ținuți în case, pe spatele lor să faci afaceri. Avem 202 semnături pentru moţiune. E nevoie de 233 pentru demiterea guvernului. Asta este grupul PSD, de aici încolo începem negocierile. Pro România are 26 - 27. Sperăm să avem un număr impresionant la această moţiune.”, a spus Ciolacu la TVR1.

Social-democrații promit să vină la momentul discutării moțiunii de cenzură cu un plan investițional ambițios de relansare a economiei, proiect ce va fi propus președintele Klaus Iohannis ca alternativă la guvernarea PNL.

„În momentul când se finalizează cu starea de alertă, vom veni cu un proiect economic pe care îl vom prezenta preşedintelui din partea celor care îşi asumă căderea guvernului şi care va fi trecut cât mai rapid prin Parlament.”, a adăugat Ciolacu. Acesta a anunțat strângerea de semnături imediat ce Ludovic Orban a prelungit starea de alertă cu 30 zile fără a mai solicita acordul Parlamentului.

Comentarii