Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Twitter Pavel Filip

Ministrul Victor Negrescu: relația cu Republica Moldova, prioritate de prim rang pentru Guvern

Dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova este o prioritate de prim rang pentru Guvernul României şi un subiect asupra căruia există un larg consens la nivelul întregii societăţi româneşti, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2018 - 08:46

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul vizitei la Chișinău desfăşurate în contextul intensificării contactelor politico-diplomatice dintre cele două ţări, Victor Negrescu a avut întrevederi cu premierul moldovean Pavel Filip, cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, cu Daniela Morari, vice-ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, respectiv cu Valeriu Ghileţchi, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanţa prioritară pe care ţara noastră o acordă dezvoltării relaţiei cu Republica Moldova, reiterând angajamentul ferm al României pentru sprijinirea parcursului european al acestei ţări, în baza procesului de reforme şi a priorităţilor asumate în contextul implementării Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE.

"Dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova este o prioritate de prim rang pentru Guvernul României şi un subiect asupra căruia există un larg consens la nivelul întregii societăţi româneşti. Din această perspectivă, România va continua susţinerea fermă şi consecventă pe calea reformelor şi a integrării europene, în consens cu aspiraţiile cetăţenilor acestei ţări", a declarat Victor Negrescu.

Părţile au discutat şi despre perspectiva organizării, la Bucureşti, a unei noi sesiuni a Comisiei Interguvernamentale România - Republica Moldova pentru Integrare Europeană, a cărei activitate oferă un cadru adecvat pentru ca România să poată împărtăşi din experienţa pe care a dobândit-o în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Conform MAE, întâlnirile cu oficialii din Republica Moldova au prilejuit totodată oportunitatea prezentării de către ministrul delegat a stadiului pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului viitor.

"În calitate de viitoare preşedinţie a Consiliului UE, ne propunem să folosim orice oportunitate pentru valorificarea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova, în concordanţă cu nivelul de ambiţie al Chişinăului în 2019. Pe parcursul mandatului său, România va promova o Uniune Europeană capabilă să proiecteze mai multă stabilitate, democraţie şi prosperitate în vecinătatea sa, în contextul momentului de bilanţ al Parteneriatului Estic, la zece ani de la momentul lansării acestui cadru de cooperare", a subliniat Negrescu.

Comentarii