14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMinistrul de Externe al Ungariei sare la gâtul lui Iohannis: „Este un...

Ministrul de Externe al Ungariei sare la gâtul lui Iohannis: „Este un politician antimaghiar”

Potrivit MTI, Péter Szijjártó se arată nemulţumit, în postarea de pe reţeaua de socializare, de faptul că şeful statului român a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).
 
“Să apelezi la veto cu privire la înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât împiedicarea deliberată a apropierii dintre cele două naţiuni”, afirmă Péter Szijjártó. 
 
Ministrul ungar de externe consideră că “din păcate, preşedintele României este un politician extremist antimaghiar”, acuzându-l pe şeful statului român de faptul că “implică în mod constant Ungaria şi guvernul maghiar în campania electorală din România”. 
 
Szijjártó adaugă că, prin decizia sa, şeful statului român “face rău în mod intenţionat cooperării dintre maghiari şi români” şi obstrucţionează o cauză care este importantă atât pentru poporul maghiar, cât şi pentru cel român.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).
 
Şeful statului apreciază că actul normativ contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la respectarea principiului separaţiei puterilor în stat.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă