27.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăPoliticăMinistrul de Externe al Republicii Muntenegru a mers la SNSPA

Ministrul de Externe al Republicii Muntenegru a mers la SNSPA

Ministrul de Externe al Republicii Muntenegru, Filip Ivanović, a făcut o vizită la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

Vizita la SNSPA s-a desfășurat în ziua de luni, 3 iunie 2024. Ministrul Ivanović a susținut o prelegere cu tema “Montenegro and the European Union: Navigating the Road to Membership”, precizează un comunicat transmis de SNSPA.

La evenimentul din ziua de 3 iunie au participat prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Andrei Țăranu, prodecanul Facultății de Științe Politice (SNSPA), lect. univ. dr. Claudiu Crăciun, directorul Departamentului de Științe Politice și Studii Europene, precum și reprezentanți ai Ambasadei Republicii Muntenegru la București.

Amintim că, în cursul lunii martie 2024, președintele Republicii Muntenegru, Jakov Milatović, a efectuat o vizită oficială în România, la invitaţia şefului statului român, Klaus Iohannis. Cu acest prilej, președintele Republicii Muntenegru a susținut la SNSPA o prelegere adresată membrilor comunității academice. Prezența la SNSPA a președintelui Republicii Muntenegru, Jakov Milatović, și a ministrului de externe, Filip Ivanović, consolidează legăturile culturale și academice și deschide noi orizonturi pentru cooperarea viitoare, între SNSPA și Universitatea din Muntenegru.

Tot în cursul zilei de 3 iunie 2024, ministrul de Externe din Muntenegru s-a întâlnit cu ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu.

”Printre domeniile de interes se numără sectorul de apărare, afacerile interne, cu accent pe protecţia civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, energia, turismul, serviciile digitale, notabil în domeniul consular, sănătatea şi educaţia. Cu această ocazie, cei doi miniştri au semnat Planul de Acţiuni privind cooperarea între Ministerele Afacerilor Externe din România şi Muntenegru pentru perioada 2024-2025. Documentul include priorităţi pentru stimularea dialogului bilateral, cât şi deschiderea de perspective pentru diversificarea suplimentară a sprijinului României pentru parcursul european al Muntenegrului”, a transmis Ministerul de Externe al României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine este secretarul de stat din MApN care își bate joc de CSA Steaua București

De mai bine de trei ani, Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București a ajuns Cenușăreasa sportului românesc și, totodată, bătaia de joc...

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vrea ca succesorul său să fie Mark Rutte, nu Klaus Iohannis

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că-l susține pe Mark Rutte pentru a deveni următorul secretar general al NATO. Până în acest moment,...

Ratele la bancă, tot mari, deși IRRC este în scădere ușoară. Piața imobiliară, tot mai scumpă

Românii care au credite în lei, cu dobândă variabilă, vor plăti rate ceva mai mici la bănci. De la 1 iulie, cotația IRCC, indicele...
Ultima oră
Pe aceeași temă