Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Izvoarele Nerei

Mihai Goțiu: ”Ministerul nu știe cum trebuie procedat cu pădurile virgine!”

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că în România "nu există voinţă politică" pentru rezolvarea problemei tăierilor de arbori din parcurile naţionale.

Share

Cristian Franț 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2018 - 11:15

În judeţul Caraş-Severin, care deţine cea mai mare suprafaţă protejată din ţară, situaţia este "destul de haotică" din acest punct de vedere.

Situația afectează și pădurile virgine care au intrat în catalaogul UNESCO, cu atât mai mult cu cât orice afectare a lor ar face ca întregul sit european de păduri virgine (considerat de UNESCO drept un singur sit) să fie declasificate dacă, între timp, chiar și doar în cele din România apar intervenții care să le afecteze caracterul de pădure virgină.

Senatorul Mihai Goțiu spune că de un an de zile tot cere Ministerului Mediului cât și Ministerului Apelor și Pădurilor (din momentul înființării sale) să îi comunice persoana din minister care este responsabilă cu pădurile virgine din România și că abia în urmă cu câteva zile a primit un răspuns, semn că abia după un an de zile a fost numit o persoană responsabilă.

Cât privește tăierile în aceste zone Goțiu spune că, deși continuă să programeze tăieri în aceste zone sau apropierea lor, ministerul recunoaște că nu știe cum trebuie protejate aceste păduri virgine din UNESCO și că va cere (abia acum!) lămuriri de la IUCN despre cum trebuie procedat!

”Păi nu ar fi normal, dacă tot nu se știe, ca Romsilva să fie oprită de la orice activitate în aceste zone până vine și răspunsul de la IUCN?” întreabă retoric Mihai Goțiu.

În ultimul an, senatorul USR a adresat mai multe întrebări și interpelări Guvernului și ministerelor de specialitate legate de situația administrării parcurilor naționale, a pădurilor virgine și cvasi-virgine și a altor arii naturale protejate din România. Pe baza documentărilor pe teren, a vizitei din Austria și a răspunsurilor primite, Mihai Goțiu are în lucru un pachet legislativ care să asigure o protecție reală pentru parcurile naționale din România, pe care intenționează să-l lanseze în toamnă.

Comentarii

loading...