Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Bucovinei: ”Te iubim, dulce Bucovină!”

Orban: "Sărbătorim astăzi 102 ani de când s-a împlinit visul Bucovinei de a reveni în hotarele istorice ale patriei-mamă, după o lungă şi dureroasă aşteptare de aproape un secol şi jumătate sub ocupaţie străină”.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

28.11.2020 - 12:55

De Ziua Bucovinei, premierul Ludovic Orban a adresat un mesaj plin de semnificații în legătură cu ”ţinutul de basm, în care frumuseţea naturii este minunat completată de tradiţii şi valori culturale de patrimoniu naţional, unele chiar de patrimoniu internaţional”.

”Bucovina atrage prin autenticitate, diversitate culturală şi prin respectul cu care oamenii locului păstrează legătura între prezent şi istorie.

Cei care au vizitat măcar o dată meleagurile bucovinene sunt cu siguranţă mai bogaţi sufleteşte, iar pentru noi, ca români, Bucovina este parte din sufletul nostru şi o iubim. Valoarea ei nu este însă un dat, valoarea trebuie păstrată şi respectată, prin grijă şi responsabilitate faţă de tot ce ne-a dăruit natura, faţă de vestigiile istorice şi valorile culturale, dar şi printr-o viziune orientată spre dezvoltare.

Susţinem investiţiile, dezvoltarea economică şi, implicit, creşterea nivelului de trai, iar aceste obiective vizează în mod firesc şi Bucovina - şi am făcut paşi concreţi în acest sens. Ne-am început mandatul cu semnarea contractului pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană din judeţul Suceava, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în 14 localităţi, un proiect pe care l-am găsit blocat la preluarea guvernării. Şi avem în lucru multe alte proiecte în curs de pregătire sau de execuţie care vizează modernizarea şcolilor, a spitalelor şi a reţelelor de utilităţi, precum şi proiecte importante de infrastructură de transport aferente realizării Autostrăzii Nordului şi Autostrăzii A7, cum este şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, lucrare care acum un an era realizată în proporţie de 38% şi care acum este finalizată, înainte de termenul stabilit prin contract.

De-a pururea unită cu România - aşa este consemnat în decretul care consfinţeşte actul unirii semnat de Regele Ferdinand I şi de Ion I. C. Brătianu, la acea vreme preşedintele Consiliului de Miniştri - Bucovina îşi urmează destinul. Responsabilitatea noastră, acum, este să-i asigurăm un nivel de dezvoltare în pas cu prezentul.

Te iubim, dulce Bucovină!", a fost mesajul premierului Orban.

Citește totul despre:

Comentarii