Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meleșcanu, despre votul din Diaspora: Oamenii din comisiile de votare aveau vânătăi

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a spus, luni, că în urma scrutinului votului din diaspora, de pe 26 mai, au existat fotografii cu oameni din comisii de votare care aveau vânătăi.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 10.06.2019 - 17:10

Meleșcanu s-a referit la grupuri de români care ar fi venit cu autocare la secţiile de votare şi a dat şi un exemplu în acest sens, relatează Agerpres.

,,În general au fost în marile capitale în care televiziunea este prezentă, a fost o aglomerare foarte mare de oameni, inclusiv grupuri bine organizate care au continuat să facă campanie electorală, inclusiv în interiorul secţiilor de votare, ceea ce este interzis prin lege (...) La Bologna, la consulat, la ora 7, 30 erau doi votanţi şi au venit cinci autocare cu 200 de oameni care au făcut imediat o coadă imensă şi un scandal de ce nu se votează mai repede", a declarat Teodor Meleşcanu la o conferinţă de presă.

De asemenea, el a spus că una din cauzele întârzierii votului a fost şi faptul că "foarte mulţi dintre cei care doreau să voteze nu aveau documentele în regulă - aveau paşapoarte expirate, nu aveau cărţi de identitate".

"Cu toate acestea, şi-au dorit foarte mult să voteze şi de mai multe ori s-au întâmplat incidente (...) Aceste lucruri au luat şi ele din timpul nostru", a afirmat șeful MAE.

Comentarii

loading...