Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Maria Grapini vorbește despre importanța scolii

Grapini a subliniat, vineri, în cadrul conferinţei "Economie durabilă, economie de viitor în România" desfăşurată la Universitatea "Aurel Vlaicu" (UAV) din Arad, importanţa pe care o are educaţia în societate, rolul şcolii fiind vital pentru progresul economiei.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2018 - 21:38

"Ne aflăm într-o universitate şi nu pot să nu insist pe importanţa pe care o are educaţia într-o societate. Cred că rolul şcolii este vital pentru progresul economiei şi mă bucur că aici, la UAV, am găsit sprijin şi suport atât în organizarea acestei conferinţe cât şi, pe viitor, în proiectele în care sper că vom colabora", a spus Maria Grapini.

Ea a vorbit şi despre paşii importanţi făcuţi de România de la aderarea la UE, criticând totodată faptul că rata de absorbţie a fondurilor europene de către ţara noastră a fost "foarte mică".

La rândul său, rectorul UAV Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, a apreciat prezenţa europarlamentarului şi a tuturor invitaţilor printre studenţii şi dascălii universităţii, exprimându-şi încrederea în viitoare colaborări "pe mai multe proiecte care pot schimba în bine societatea românească".

Cu ocazia prezenţei sale la Arad, Maria Grapini şi-a lansat volumul "O voce proeuropeană", ce conţine un raport de activitate al europarlamentarilor români în perioada 2015 - 2017.

În cadrul conferinţei desfăşurate la UAV Arad s-a discutat despre rolul economiei în societatea românească, despre importanţa accesării fondurilor europene şi rolul educaţiei în dezvoltarea economiei, cu participarea, printre alţii, a reprezentanţilor Ministerului Fondurilor Europene, Universităţii de Vest Timişoara, administraţiei judeţene, diferitelor instituţii publice, la eveniment luând parte şi studenţi şi cadre didactice.

Comentarii

loading...