17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarea bătălie electorală este de fapt între PNL și USR, susține șeful...

Marea bătălie electorală este de fapt între PNL și USR, susține șeful PMP, Eugen Tomac

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, susține că “marea bătălie electorală” la alegerile locale se desfășoară în mod real între două formațiuni aliate, PNL şi USR, ambele pe dreapta eșichierului politic.

Eugen Tomac este de părere că alianţele semnate între filialele județene ale celor două formațiuni “n-au nimic în comun cu interesul cetăţenilor”.

“Atacurile reciproce între PNL şi USR din ultimele zile cu privire la traseismul politic şi colaboraţionismul cu PSD ne arată că marea bătălie electorală este, de fapt, între cele două. La Alba, Constanţa, Iaşi, Timiş şi multe alte judeţe, cele două partide se luptă pe viaţă şi pe moarte, ceea ce nu face decât să evidenţieze ipocrizia absolută de care au dat dovadă la Bucureşti. De altfel, alianţele electorale între PNL şi USR de la nivel local n-au nimic în comun cu interesul cetăţenilor. Singurul lor scop este de a salva scaunele unora sau altora în interiorul partidelor sau în perspectiva alegerilor parlamentare”, a explicat, miercuri, Eugen Tomac, într-un mesaj postat pe Facebook.

“Această luptă surdă demonstrează că ambele partide au uitat că PSD este inamicul politic, deţinând cel mai mare număr de primari şi preşedinţi de consilii judeţene în ţară”, susține Eugen Tomac.

După cum se știe, cel puțin la București, PMP a dorit să încheie o alianță cu PNL și cu gruparea USR – PLUS, dar ea n-a reușit să fie perfectată, astfel încât Traian Băsescu (PMP) concurează, pentru Primăria Capitalei, împotriva lui Nicușor Dan (PNL, USR – PLUS).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă