Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: Declarațiile lui Meleșcanu privind guvernul Maia Sandu au fost scoase din context

Ministerul Afacerilor Externe ( MAE) afirmă că declarațiile făcute luni de Teodor Meleșcanu cu privire la guvernul Maia Sandu reprezintă ,,o secţiune scoasă din ansamblul declaraţiilor de presă şi un răspuns la o întrebare specifică adresată’’ acestuia.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2019 - 11:18

,,Paragraful citat reprezintă o secţiune scoasă din ansamblul declaraţiilor de presă şi un răspuns la o întrebare specifică adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu: (Reporter: Domnule ministru, în acest moment România recunoaşte noul guvern condus de Maia Sandu)'', a transmis MAE. 

Potrivit MAE, din punct de vedere diplomatic, nu există o instituţie a recunoaşterii guvernelor. Singura modalitate este recunoaşterea statelor în dreptul internaţional. Fiecare stat are dreptul să îşi aleagă guvernul.

,,România, ca stat membru care deţine Preşedinţia Consiliului UE şi susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova, am făcut un apel la toate forţele politice să respecte procesul democratic şi voinţa cetăţenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019. A fost un apel la calm, reţinere şi dialog politic. Credem că cetăţenii din Republica Moldova au nevoie de o soluţie negociată politic care să asigure prosperitatea, continuarea reformelor şi consolidarea parcursului proeuropean. Stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului său european. România rămâne ferm angajată în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, în baza unui angajament real şi a unor garanţii că acesta se va realiza", a declarat ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, în cadrul conferinţei de presă de luni.

Comentarii

loading...