Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban, despre o posibilă tergiversare a anticipatelor de către PSD: „Avem ac de cojocul lor”

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat că PNL are soluţii şi în varianta în care PSD va încerca să tergiverseze procesul declanşării alegerilor anticipate, dar nu a vrut să divulge planul respectiv, relatează Agerpres.

Vlad Chelu 0 comentarii

Actualizat: 08.02.2020 - 21:24


"Avem ac de cojocul lor şi pentru această eventualitate. Dar nu vă pot spune acum, veţi afla", a arătat liderul PNL conform HotNews, într-o declaraţie de presă susţinută sâmbătă la Palatul Parlamentului. În ce priveşte ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, el s-a declarat convins că PSD nu va modifica prevederile referitoare la desfăşurarea alegerilor pe parcursul a trei zile pentru diaspora.


"Nu cred că PSD îşi poate permite, după ce le-a făcut românilor din diasporă - şi în alegerile din 2014 şi în alegerile europarlamentare din 2019 - nu cred că îşi pot permite să îşi schimbe punctul de vedere pentru că, până la urmă, inclusiv PSD a votat proiectul de lege al PNL care a permis exercitarea votului în diasporă în condiţii normale, decente. Ca atare, eu nu cred că această prevedere poate fi afectată", a mai spus preşedintele PNL.

În ce priveşte posibilitatea de a vota la orice secţie, Orban a declarat că această prevedere le va permite să îşi exprime opţiunea şi celor care nu se vor afla în localitatea de reşedinţă în ziua scrutinului.

"Aici am auzit puncte de vedere critice, dar şi aici, noi am făcut-o tocmai pentru a permite exercitarea dreptului de vot. Dacă un cetăţean din Vaslui, de exemplu, lucrează la Iaşi şi trebuie să lucreze în ziua votului la Iaşi, când îşi termină programul, vrea să voteze - să i se permită să voteze! De asemenea, dacă, să zic, ajungem ca studenţii să voteze în sesiune şi au examen, în ziua votului - să li se permită să voteze! Nu să li se interzică dreptul de vot. Asta e sensul acestei reglementări, pentru că, oricum, sistemul de alocare a mandatelor este un sistem care alocă mandatele, atât la nivelul circumscripţiilor electorale, judeţele, respectiv municipiul Bucureşti, cât şi un sistem de alocare a mandatelor la nivel naţional. Iar condiţia fundamentală, pentru constituţionalitatea unei reglementări privitoare la alegeri, este aceea ca Parlamentul să fie reprezentativ, adică, la nivel naţional, opţiunile populaţiei să îşi găsească o oglindă fidelă în ponderile politice care există la nivelul parlamentului", a spus Ludovic Orban.

Comentarii

loading...