6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban, chemat în Parlament să explice achizițiile Unifarm

Ludovic Orban, chemat în Parlament să explice achizițiile Unifarm

Dezbaterile politice vor începe la ora 16.00, potrivit programului anunțat de Camera Deputaților. Grupul parlamentar PSD cere explicații premierului României în ceea ce a numit: „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziții directe de măști de la Unifarm la prețuri astronomice.”

PSD, prin Marius Budăi, șeful Comisiei Parlamentare de anchetă privind gestionarea pandemiei și achizițiile din această perioadă, a furat startul discuțiilor și a anunțat că Ludovic Orban va fi întrebat dacă a vorbit în timpul pandemiei cu administratorul firmei care a propus șpaga de la Unifarm.

”PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaşte margini. În vreme ce românii erau ţinuţi în case, rămâneau foarte mulţi fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiţi de suferinţa oamenilor, să profiţi de starea de urgenţă, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor.”, spunea săptămâna trecută senatorul PSD Radu Oprea.

Ludovic Orban a negat orice legătură cu Unifarm, în contextul dosarului deschis de DNA pentru o presupusă mită de 760.000 euro, și a cerut public ca toate persoanele vinovate să fie trase la răspundere. În aceași context, Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a spus că știa de problemele de la Unifarm și că din acest motiv a trimis la societate echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă