21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiderii PSD se reunesc luni la Palatul Parlamentului

Liderii PSD se reunesc luni la Palatul Parlamentului

Biroul Permanent al PSD se reuneşte luni, 25 februarie 2019, începând cu ora 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala grupului PSD “Ovidiu Şincai”, au anunţat social-democraţii.

La întrunire urmează să participe şi premierul Viorica Dăncilă, care deţine şi funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii.

Pe agenda de lucru se află, potrivit unor surse social-democrate, pregătirea pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc la sfârşitul lunii mai.

Şedinţa PSD este prima după ce mai mulţi lideri, printre care Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, au participat la congresul PES.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că a vorbit cu preşedintele PSD şi că i-a spus lui Liviu Dragnea că dacă social democraţii vor să facă parte din familia socialiştilor europeni trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia.

”I-am spus ieri (vineri – n.r.): Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi”, a spus Timmermans.

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă