Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: b1

László Tőkés: ,,Antimaghiarismul, spiritul naţional comunist bântuie în ţară''

Europarlamentarul László Tőkés, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că agresarea credincioşilor maghiari rugându-se în cimitir este ceva nemaipomenit de scandalos.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2019 - 15:36

,,Agresarea credincioşilor maghiari rugându-se în cimitir este ceva nemaipomenit de scandalos, care ne aminteşte de acel martie negru din Târgu Mureş, în urmă cu 30 de ani. Considerăm că aceste evenimente au însemnat o dură provocare a comunităţii maghiare. Se vede că celor care au invadat cimitirul militar nu le pasă de eroi, ci mai mult de scandal.

Antimaghiarismul, spiritul naţional comunist bântuie în ţară. Exemple flagrante ale acestuia sunt cazurile deţinuţilor politici, asimilarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi ocuparea cimitirului, profanarea mormintelor eroilor maghiari din Valea Uzului", a spus Tokes. 

Potrivit președintelui CNMT, în Valea Uzului, "cu sprjinul evident al Guvernului şi cu dirijarea colonelului Sebastian Cucoş, vice-comandantul Jandarmeriei şi cu consimţământul ministrului de Interne, Carmen Dan, s-a realizat ocuparea cimitirului cu forţa".

,,Statul de drept european este într-o situaţie jalnică în România''

De asemenea, el a vorbit de fixarea evenimentului în jurul datei vizitei Papei Francisc, relatează Agerpres.

"Se demonstrează făţărnicia şi ipocrizia puterii de stat, personal a preşedintelui Iohannis, care fac curte Suveranului Pontif şi vorbesc la superlativ de situaţia din România, în timp ce, pe plan interior, în realitate, se produc astfel de cazuri antimaghiare scandaloase. Am văzut la vizita Papei Francisc în ţară cum se lăuda preşedintele Klaus Iohannis cu multiculturalismul din România şi cu felul în care România tratează chiar în mod exemplar problema minorităţilor. În realitate, statul de drept european este într-o situaţie jalnică în România, putem spune în termeni generali, dar în special privind situaţia comunităţii maghiare, putem spune că România lui Dragnea şi a lui Tăriceanu se află mai departe de Europa ca niciodată de la schimbarea de regim încoace", a declarat europarlamentarul László Tőkés. 

Comentarii

loading...