Klaus Iohannis: ”Încurajez susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional”

Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate liberă şi democratică, este de părere Klaus Iohannis, care a publicat, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse.

Share

Rl online 0 comentarii

08.05.2021 - 11:03

”Egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică. Deși mai sunt încă multe lucruri de îmbunătățit, sunt convins că România va continua să facă eforturi susținute pentru a reduce inechitățile existente”, opinează președintele României, declarând că ”Ziua Națională a egalității de șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19”.

Preşedintele adaugă că "violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele".

”Încurajez, de aceea, susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie, cât și implicarea bărbaților ca parteneri activi în viața de familie”, și-a încheiat, președintele, mesaj ocazionat de sărbătorirea Zilei Naționale a Egalității de Șanse.

Comentarii