Kelemen Hunor: PNRR va fi trimis luni la Bruxelles

PNNR este „extrem de echilibrat", care va acoperi „toate segmentele importante, de la Transporturi până la Sănătate, de la Educaţie până la Mediu, de la UAT-uri şi până la Cercetare şi Digitalizare", a declarat vicepremierul Kelemen Hunor.

Share

Romania libera 0 comentarii

25.05.2021 - 23:22

Kelemen a subliniat că România urmează să transmită săptămâna viitoare, luni, oficial, documentul la Bruxelles.

„Înainte de toate, de la bun început, noi în coaliţie am spus că vom veni în Parlament înainte de ratificare, deci nu e că a insistat Bruxelles-ul sau a insistat cineva, asta a fost din ianuarie discuţia, dar am vrut să avem cu ce să venim în Parlament. Mâine va fi o dezbatere, aşa cum a solicitat şi PSD, de la ora 13,00, premierul va prezenta Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, după care e loc de dezbatere şi după aceea urmează votul nu pe PNRR, ci pe ratificarea Tratatului. Mâine trebuie să ratificăm, ăsta este un lucru important, înainte de 1 iunie să apară şi în Monitorul Oficial. Dacă toate statele ratifică până în 31 mai, atunci deja se poate lua împrumutul începând din 1 iulie şi este important, fiindcă deja sunt state care aşteaptă finanţare din acest plan", a declarat Kelemen Hunor, marţi, la TVR 1, întrebat care este stadiul de elaborare al PNRR.

Vicepremierul şi-a exprimat speranţa că, în urma discuţiilor purtate, toată lume s-a lămurit că PNRR este „un proiect bun".

„Este un plan care trebuie susţinut de toată lumea, care necesită şi nişte reforme, fiindcă vorbim de două componente, sunt granturile şi sunt împrumuturile. Pentru fiecare stat membru există o aşteptare, sunt nişte criterii pentru fiecare stat, ce reforme trebuie să facă, fiindcă totuşi sunt banii contribuabililor şi trebuie să-ţi faci nişte reforme prin care poţi să susţii economia pe termen mediu, pe termen lung, dacă investeşti în anumite sectoare. Şi există şi câteva aşteptări legate de componenta verde şi legate de digitalizare. Şi de aceea au fost multe, multe discuţii, începând din ianuarie, până mâine, poimâine şi până luni, când va trimite România oficial, că până acum nu a fost depus oficial acest plan, nu era o chestie foarte urgentă, pentru că am stabilit de la bun început că depunem în mai", a afirmat Kelemen Hunor.

Citește totul despre:

#udmr #kelemen hunor #pnrr

Comentarii