Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kelemen cere retragerea avizului pentru un monument de la Valea Uzului. Are simboluri legionare

Kelemen cere retragerea avizului pentru un monument de la Valea Uzului: are simboluri legionare

Preşedintele UDMR i-a cerut, marţi, premierului Viorica Dăncilă, retragerea avizului Ministerului Culturii unui monument construit în Valea Uzului, despre care afirmă că ar conţine simboluri legionare.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2019 - 14:23

„Săptămâna trecută, luni, a apărut un aviz al ministrului Culturii, Daniel Breaz, legat de avizarea din punctul de vedere al calităţii artistice a construcţiei la Valea Uzului. Am spus că nu este corect, fiindcă este vorba de un simbol legionar. Vorbesc de crucea mare, nu vorbesc de crucile mici. Din acest punct de vedere am vrut să vorbesc acum cu doamna Dăncilă”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen afirmă că monumentul construit de administraţia locală din Dărmăneşti conţine simboluri legionare.

 

„I-am spus premierului că ar trebui retras avizul dat de Breaz. Pur şi simplu nu înţeleg cum putea să dea un aviz. Nici din punct de vedere legal nu se putea, dar nici din punct de vedere politic, fiindcă acolo e vorba de un simbol legionar şi să dai un aviz de la minister şi să spui că din punct de vedere artistic este ok este absolut inacceptabil şi că noi vom sesiza şi Institutul Elie Wiesel”, a mai spus Kelemen.

 
 
În cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a CE din 24 - 28 iunie, UDMR a atras atenţia partenerilor internaţionali asupra aspectelor de încălcare a drepturilor minorităţilor în cazul evenimentelor din Valea Uzului.

Comentarii

loading...