Iohannis spune că Orban rămâne prima variantă pentru postul de prim-ministru

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că liderul liberal Ludovic Orban rămâne prima sa variantă de premier și că alegerile vor avea loc pe 6 decembrie, așa cum s-a stabilit.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

21.10.2020 - 19:58

"Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistenţă ideea că cineva ţine cu orice preţ la organizarea alegerilor, în ciuda situaţiei epidemiologice actuale, şi că acestea se pot amâna. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esenţiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opţiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor. Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit şi cu mai multe şanse peste câteva luni. Alegerile trebuie să aibă loc la termen!", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat faptul că este absolut fundamental să existe o nouă majoritate parlamentară solidă şi un Guvern susţinut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României.

Şeful statului a afirmat că actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care "nu mai reflectă de o bună bucată de timp voinţa reală a românilor". Actuala situaţie epidemiologică este îngrijorătoare, dar că aceasta nu se va încheia până în martie anul viitor, a mai adăugat președinte.

În plus, Klaus Iohannis le-a recomandat candidaţilor la parlamentare să îşi promoveze proiectele în mediul online.

"Le recomand candidaţilor să se orienteze mai degrabă spre aceste canale alternative, în locul clasicelor metode din uşă în uşă. Este evident că nu mai poate fi vorba în acest an de mari adunări populare, de mitinguri de susţinere şi solicit autorităţilor responsabile să fie mult mai vigilente în a nu permite sub nicio formă încălcarea regulilor în vigoare. Orice abatere va trebui aspru şi rapid sancţionată", a subliniat Iohannis.

Comentarii