Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, mesaj pentru studenți

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că studenţii au un rol important în "desăvârşirea unei misiuni naţionale potrivite României Centenare" şi a subliniat rolul educaţiei academice de nivel înalt.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

01.10.2018 - 14:33

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, în cadrul festivităţii de deschidere a anului universitar din centrul academic Iaşi, că studenţii au un rol important în "desăvârşirea unei misiuni naţionale potrivite României Centenare" şi a subliniat rolul educaţiei academice de nivel înalt.

"Într-o lume aflată într-o continuă şi rapidă transformare, marcată de schimbări adesea impredictibile, devine cu atât mai relevantă educaţia academică de înalt nivel. În acest sens, importanţa universităţilor, a profesorilor şi cercetătorilor creşte exponenţial pentru că, în primul rând, aici se pot dezvolta acele competenţe versatile care să răspundă în mod adecvat cerinţelor de mâine", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în prezenţa a peste 800 de persoane venite la Teatrul 'Vasile Alecsandri' pentru a lua parte la deschiderea anului universitar.

El a menţionat că aşteaptă ca universităţile "să fie creative, adaptabile, active şi să îşi asume misiunea de a educa studenţii, astfel încât aceştia să devină artizanii schimbării României în bine".

"Avem mult de muncă, pe nenumărate fronturi, dar sunt convins că voi, dragi studenţi, care reprezentaţi generaţiile formate astăzi în universităţile româneşti, veţi juca un rol crucial în desăvârşirea unei misiuni naţionale potrivite României Centenare. Totodată, vă încurajez pe toţi - deopotrivă cadre didactice, cercetători şi studenţi - să priviţi universitatea ca pe un spaţiu al dialogului şi al confruntărilor constructive de idei, mediu deschis al universităţii în care toleranţa şi respectul faţă de valorile celorlalţi sunt de la sine înţelese şi respectate ca atare. Vă doresc de asemenea succes în tot ceea ce vă propuneţi şi un nou an academic cât mai bogat în realizări!", a adăugat şeful statului.

În încheierea discursului, preşedintele a felicitat mediul academic din Iaşi pentru "unitatea de care dă dovadă în acest an universitar cu o semnificaţie deosebită pentru România".

"Acesta este exemplul pe care cred că întreaga societate îl aşteaptă", a mai spus preşedintele Iohannis.

Luni, la Iaşi, Klaus Iohannis participă la deschiderea anului universitar, la invitaţia Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" (TUIASI), care celebrează, totodată, împlinirea a 205 ani de când Asachi înfiinţa prima clasă de ingineri hotarnici cu predare în limba română.

Alături de preşedintele Klaus Iohannis, la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri", unde are loc festivitatea de deschidere a anului universitar din centrul academic Iaşi, sunt prezenţi membrii comunităţilor academice, profesori şi studenţi de la toate cele cinci universităţi de stat din oraş.

Astfel, Universitatea Tehnică iniţiază şi organizează prima deschidere a anului universitar din centrul academic al capitalei Moldovei.

Ulterior, de la ora 13,00, preşedintele va asista în Copou, în Aula Magna "Carmen Sylva" a Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi", la ceremonia de deschidere a anului universitar organizată de Politehnica ieşeană şi la celebrarea împlinirii a 205 ani de la înfiinţarea clasei lui Asachi.

Pe scena Aulei, preşedintele se va adresa comunităţii academice a TUIASI, alături de rectorul universităţii, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, iar prof. univ. dr. ing. Tania Hapurne, preşedintele Senatului, va premia 11 dintre cei mai buni studenţi ai universităţii, câte unul de la fiecare facultate a TUIASI.

Politehnica ieşeană reprezintă un partener activ în cadrul proiectului de ţară România Educată, iniţiat şi coordonat de preşedintele Klaus Iohannis, fiind gazda dezbaterii naţionale privind învăţământul profesional şi tehnic, derulată în noiembrie 2016. De asemenea, TUIASI este implicată direct în grupul de lucru care abordează acest domeniu al educaţiei, fiind interesată de dezvoltarea şi creşterea atractivităţii sistemului dual de învăţământ profesional.

Comentarii