Iohannis: La Consiliul European voi susţine crearea unui fond de redresare economică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că că la reuniunea Consiliului European care se va desfăşura joi în sistem de videoconferinţă va susţine crearea unui fond de redresare economică, separat de celelalte forme de ajutor instituite în UE.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

23.04.2020 - 14:21

El a subliniat, la începutul declaraţiei, că avem o creştere semnificatică a cazurilor de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore şi că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei, motiv pentru care nu ne putem permite să slăbim deloc vigilenţa.

”Nu ne aflăm încă în etapa de plafonare a numărului infecţiilor. Cea mai mare partea populaţiei lumii se poate contamina şi există un risc de reapariţiei a pandemiei”, remarcat preşedintele la începutul declaraţiei.

” În acest sens, la ora 16.00 voi participa la o nouă videoconferinţă dedicată acestui subiect major pentru toate statele membre: foaia de parcurs pentru relansarea economică”, a anunţat Iohannis.
El a explicat că acest document defineşte un set de principii care vor sta la baza planului de relansare economică.
”Avem nevoie de o astfel de foaie de parcurs, iar România susţine această iniţiativă. Unul dintre obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE, în sectoare vitale cum este sănăatea. Criza ne-a arătat cât de important este un sistem de sănătate solid. Trebuie să consolidăm capacitatea Ununii în acest domeniu”, a argumentat preşedintele.

Comentarii