26.1 C
București
duminică, 7 iulie 2024
AcasăPoliticăIohannis îi dă replica lui Orban: România susține drepturile minorităților

Iohannis îi dă replica lui Orban: România susține drepturile minorităților

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, cu prilejul unei vizite în Transilvania, că România susține drepturile minorităților, dându-i astfel o replică premierului Ungariei, Viktor Orban.

„În România anului 2022, cultura şi tradiţiile minorităţilor naţionale sunt apreciate şi promovate, iar plusvaloarea adusă de acestea este recunoscută de societate. Într-o societate modernă şi democrată dialogul intercultural este în firescul lucrurilor şi devine sursă a prosperităţii. România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă şi tolerantă”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a făcut aceste precizări duminică, 31 iulie, la Festivalul „Săptămâna Haferland” din localitatea Criţ (judeţul Braşov). Festivalul este dedicat tradițiilor etnicilor germani din România. Șeful statului a fost însoțit la acest eveniment de premierul Nicolae Ciucă.

România susține drepturile minorităților, Ungaria nu amintește nimic în acest sens

Declarațiile făcute în acest context de președintele Iohannis vin la o săptămână după ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a venit în vizită neoficială la Tușnad și a făcut câteva declarații controversate. Orban critica, în acel cadru, „amestecul de populații” din unele țări europene. Publicul de la Tușad n-a părut impresionat de mesajul transmis de premierul Ungariei. Dar apoi, declarațiile citite de Orban au generat un scandal internațional. Premierul Ungariei a fost chiar acuzat că ar avea idei rasiste. În semn de protest față de ideile șefului ei, o veche consilieră a lui Orban a demisionat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:57

Noii miniștri ai Marii Britanii sosesc la 10 Downing Street pentru o ședință de cabinet cu noul prim-ministru ales, Keir Starmer.

Flancat de viceprim-ministrul său, Angela Rayner, în stânga sa și de secretarul cabinetului, Simon Case, în dreapta sa, Starmer a început prin a spune...

Cel mai mare reactor de fuziune nucleară din lume, realizat în Franța

Cel mai mare reactor de fuziune nucleară din lume, situat în sudul Franței, a fost finalizat, însă nu va deveni funcțional decât peste 15...

Alertă în Tulcea: Locuitorii, avertizați că pot cădea obiecte din spațiul aerian

Locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert adresat localităților de la granița cu Ucraina, avertizându-i despre pericolul căderii de obiecte din spațiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă