15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis, despre comisarul european: Avem nevoie de o persoană integră

Iohannis, despre comisarul european: Avem nevoie de o persoană integră

Iohannis a spus că, la revenirea în ţară, va începe discuţii pentru a căuta o soluţie, precizând că doreşte un comisar european ”bun”, ”o persoană integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european”.

 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, la Bruxelles, că s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen şi a discutat despre numirea comisarului european din partea României, preşedintele ales al Comisiei Europene reiterând ideea că ar dori o femeie nominalizată din partea României.

”Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului. Doamna von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situaţia care s-a creat, avem un Guvern interimar care nu va numinaliza un comisar. Comisia se grăbeşte, chit că avem o amânare de o lună, care nu este din cauza României, dar situaţia este complicată şi sper să găsim soluţii”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat cât este dispusă Comisia Europeană să aştepte rezolvarea situaţiei comisarului din partea României, Iohannis a spus: ”Ar fi total nepotrivit şi ar fi o eroare gravă din partea României să se oprească întregul demers din partea noastră. Când revin în ţară o să încep câteva discuţii să căutăm o soluţie”.

De asemenea, întrebat ce fel de comisar ar trebui să trimită România la Bruxelles, Iohannis a spus: ”Unul bun. Este clar că aven nevoie de o persoană integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, care ar reprezenta într-un fel şi România în Comisie, adică într-un sens bun. Noi avem oameni competenţi, avem profesionişti, haideţi să-i selectăm şi să-i trimitem la Bruxelles”.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă