8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis continuă consultările: Luni - întâlniri cu Ponta, Tăriceanu, Tomac, minorităţi şi...

Iohannis continuă consultările: Luni – întâlniri cu Ponta, Tăriceanu, Tomac, minorităţi şi Orban

Potrivit unor surse politice, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni luni cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele PMP, Eugen Tomac, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Marţi, şeful statului se va întâlni cu preşedintele USR, Dan Barna, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare. De la aceste consultări au lipsit reprezentanţii PSD.

După consultări, şeful statului a declarat că este nevoie de un guvern de tranziţie, adăugând că preferă unul politic, context în care se conturează posibilitatea constituirii unui cabinet în jurul PNL.

Iohannis a precizat că intenţionează să facă cel târziu marţi o desemnare a unui prim ministru, subliniind că nu va fi “un personaj din PSD”.

“Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate şi marţi, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut şi de ce trebuie făcut. Însă vreau să ştie toată lumea că intenţionez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marţi, voi desemna un prim ministru care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Contextul desemnării să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesedişti pentru guvernare”, a adăugat preşedintele Iohannis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă