Iohannis a promulgat legea care permite organizarea examenului de rezidenţiat în 8 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care permite organizarea examenului de rezidenţiat în 8 decembrie. Actul normativ a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor.

Share

Rl online 0 comentarii

31.10.2019 - 16:11

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, respectiv PL-x 609/28.10.2019.

Actul normativ a fost adoptat, marţi, cu 225 de voturi ”pentru” de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Examenul poate avea loc în data de 8 decembrie, iar numărul de locuri scos la concurs este egal cu numărul de absolvenţi de la specializările Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că ”atunci când se vrea, se poate” şi a apreciat că partidele au înţeles să ”renunţe la orgolii şi politicianisme” pentru problemele cu adevărat importante.

Examenul de rezidenţiat, care trebuia să aibă loc în 17 noiebrie, a fost amânat pentru 8 decembrie, din cauză că la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze cele trei ordine în baza cărora se organizează examenul.

În mod normal, în lipsa acestei legi, examenul are loc în baza a şapte ordine de ministru, trei dintre acesea fiind conune cu Ministerul Educaţiei.

Comentarii