Impertinent. Ponta e arogant cu Iohannis, după ce președintele a spus că nu pune un penal prim-ministru: "L-am mai auzit pe Băsescu spunând asta. Cam de o mie de ori a zis că nu mă desemnează şi m-a desemnat de trei ori"

Victor Ponta îl acuză pe Klaus Iohannis că a copiat strategia fostului preşedinte al României de a face dosare penale adversarilor politici, amintind că, în ciuda ameninţărilor lui Traian Băsescu, a fost ales prim-ministru de 3 ori.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2016 - 18:04

În urma declaraţiei preşedintelui Klaus Iohannis privind refuzul de a desemna pentru funcţia de premier o persoană urmărită sau condamnată penal, deputatul PSD, Victor Ponta, a declarat că astfel de "ameninţări" au fost făcute şi de Traian Băsescu, de la care, actual preşedinte al României, ar fi învăţat să facă "dosare penale la adversari".

''Eu l-am mai auzit pe Băsescu spunând chestia asta. Cam de o mie de ori a zis că nu mă desemnează prim-ministru şi m-a desemnat cred că de trei ori. Câţi bani am dat pe ce zicea Băsescu, tot atâţia bani dau şi pe Iohannis. (...) În rest, domnul Iohannis care a învăţat de la Băsescu să le facă dosare penale la adversari şi aşa...desigur şi aici îl plagiază pe Băsescu. Lui Băsescu acum îi pare rău că le făcea dosare penale la adversari, că i-a venit şi lui rândul. În 2019 o să îi pară rău şi domnului Iohannis'', a spus Ponta.


Citeşte şi: Iohannis i-a tăiat elanul infractorului Dragnea. Președintele României a spus de ce președintele PSD nu va fi numit prim-ministru: Nu voi nominaliza o persoană condamnată, urmărită penal sau cu probleme de integritate


Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că după alegerile parlamentare din 11 decembrie va desemna ca premier o persoană capabilă „să întrunească majoritatea parlamentară”. „Indiferent de cine va fi propusă, eu nu voi nominaliza o persoană condamnată penal sau urmărită penal sau cu probleme de integritate'', aceste criterii de integritate fiind „self-evidente'', a precizat șeful statului. Această condiție va reprezenta un criteriu eliminatoriu, a mai spus Iohannis.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii