Gabriela Firea l-a criticat pe şeful statului pentru că nu a invitat-o la parada militară şi la recepţia de 1 Decembrie: Nu am fost invitată şi nici probleme penale nu am. E trist ce a făcut preşedintele

Gabriela Firea l-a criticat pe şeful statului, declarând că nici ea nu a fost invitată, deşi nu are probleme penale, ba mai mult, edilul Capitalei a subliniat că dacă nu s-ar fi implicat "zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis."

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2016 - 14:26

În contextul în care preşedintele României nu i-a invitat pe şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea, pe fostul premier, Victor Ponta şi pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la evenimentele care vor avea loc cu ocazia Zilei Naţionale, Gabriela Firea l-a criticat pe şeful statului, declarând că nici ea nu a fost invitată, deşi nu are probleme penale, ba mai mult, edilul Capitalei a subliniat că dacă nu s-ar fi implicat "zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis".


Citeşte şi: Președintele Klaus Iohannis nu a invitat "persoanele cu probleme penale" la parada militară și recepția de Ziua Națională. Liderul PSD Liviu Dragnea, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi fostul premier Victor Ponta nu vor participa la ceremoniile de 1 Decembrie

Persoanele ”cu probleme penale” nu vor fi invitate la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf şi nici la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni, a anunțat, joi, purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, într-o conferință de presă.


"Nu am fost invitată la parada militară şi nici la recepţie. Eu ştiu că nu am probleme penale. Dacă cineva ştie că am, să spună public. Dacă nu e respectat omul, măcar să fie respectată instituţia. Nu mă duc cu forţa. Vreţi să mă autoinvit? Dacă nu mă implicam zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis. Se ţinea tot în Parcul Carol. Ministrul Apărării mi-a trimis invitaţie în nume personal. Nu mă pot duce. Ca bună româncă ce sunt, voi participa la evenimentele din Bucureşti de ziua naţională. Au lovit în imaginea preşedintelui, iar preşedintele nu va avea o imagine bună în ochii românilor. E trist ce a făcut preşedintele. Nu trebuie să intinăm ce au făcut predecesorii noştri. Nu cred că de Ziua Națională este momentul să ne împărțim între buni și răi, (...) oameni integri sau neintegri, oameni înalți și scunzi, slabi sau grași, blonzi și bruneți. Cred că de Ziua Națională trebuie să ne bucurăm cu toții", a spus Gabriela Firea la emisiunea Ionelei Năstase, "Ora de Vârf". găzduită de postul RTV.

Primarul general a menționat că parada de la Arcul de Triumf nu ar fi fost posibilă dacă nu s-ar fi implicat în reluarea lucrărilor de reabilitare blocate.

"Arcul de Triumf nu s-ar fi deschis și nu s-ar fi putut defila, după o pauză de mulți ani, dacă nu mă implicam personal, atât eu ca primar general, cât și echipa mea de consilieri și consilierii generali din partea PSD și ALDE, pentru că a fost un efort care nu poate să fie descris în cuvinte, deoarece am găsit șantierul închis, ca și alte șantiere. O dezbatere blocată între asociere de constructori, consultant și proiectant, un litigiu pe care l-am moștenit", a afirmat Firea.

Întrebată când se vor aprinde luminițele de sărbători în Capitală, Gabriela Firea a spus că acest lucru va avea loc tot pe 1 Decembrie.

"Și noi vom invita și Administrația Prezidențială, și Guvernul, și pe toți bucureștenii. (...) E o chestiune de bun simț să inviți și partidele. În primul rând, pe bucureșteni îi invit la aceste evenimente. (...) În mod special, anul acesta avem patru zone de interes, nu doar la Universitate, ca în anii trecuți", a menționat ea.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii