3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSportCine sunt noii miniștri din Guvernul Ponta 4

Cine sunt noii miniștri din Guvernul Ponta 4

Noii miniștri propuși în urm aremanierii Guvernului au unele dintre cela mai variate specializări și cel puțin aparent, funcțiile pe care le vor deține nu au niciolegătură cu acestea. Este vorb despre un rector, o specialistă în petrochimie, un jurist, un informatician, un economist, un apropiat al lui Ion Iliescu și un fizioterapeut care a fost și producător TV și șef de televiziune.

Potrivit Mediafax, Sorin Câmpeanu, propus de PC la Ministerul Educaţiei, este rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor.

Câmpeanu are 46 de ani şi se află la conducerea Universităţii Agronomice din martie 2012. Tot din 2012 este şi secretar general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Viitorul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, are 48 de ani şi a absolvit în 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimică – Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti.

Ea a fost deputat în legislatura 2008-2012, dar a mai deţinut această funcţie şi din decembrie 2007 până la finalul legislaturii. În 2012, a fost aleasă pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, unde este membră a Comisiei pentru sănătate şi familie.

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, a absolvit Facultatea de ştiinţe juridice, a deţinut funcţia de şef birou senatorial, a fost un an jurist la SC Farex SA Brăila şi consilier judeţean, din 2000 este deputat, iar în actuala legislatură e co-autor la 16 iniţiative, niciuna economică.

Tudose, în vârstă de 47 de ani, a terminat facultatea în 1994 şi a deţinut pe rând funcţia de şef birou senatorial, în perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Brăila şi consilier judeţean, iar din 2000 până în prezent a fost deputat. Tudose este și președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților.

Sorin Grindeanu, propus la Ministerul Comunicaţiilor, are 41 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică, a fost viceprimar al Timişoarei.

Este membru PDSR din noiembrie 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş, până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara, iar duminică a fost desemnat preşedinte interimar al PSD Timiş.

Andrei Dominic Gerea, propus de PLR pentru portofoliul Energiei și IMM-urilor, revine în Guvern la mai puţin de un an după ce a făcut parte din Executiv, ca ministru al Economiei, reprezentant al PNL, partid al cărui membru a fost timp de 23 de ani.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Gerea a fost timp de 23 de ani membru al PNL, ocupând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Bucureşti, secretar Relaţii Interne al aceleiaşi organizaţii şi apoi vicepreşedinte. În perioada 1994 – 1996 a fost vicepreşedinte al TNL Bucureşti, vicepreşedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepreşedinte al PNL Argeş. Gerea este membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaților. El a părăsit PNL în iulie 2014, alăturându-se grupării Tăriceanu, care a înfiinţat Partidul Liberal Reformator.

Viitorul ministru al Românilor de pretutindeni, Adrian Anghel, este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică a Universităţii Babes Bolyai, cu specializări în reabilitare şi fizioterapie, a fost director general al MTV România şi a devenit membru PSD în 2000.

Parlamentarul PSD Ionuţ Vulpescu, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor şi consilier al preşedintelui de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a fost propus ministru al Culturii în viitorul Guvern, mai arată Mediafax.

De asemenea, Ionuţ Vulpescu este vicepreşedinte al Fundaţiei "Clubul de la Bucureşti", potrivit declaraţiei sale de interese, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor şi datată 11 iunie 2014. Această fundaţie a fost fondată de fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu a dus salariul mediu net pe economie la 5.228 lei, un plus de aproape 14% față de 2023

În ultimele luni, România a înregistrat o creștere semnificativă a salariului mediu, astfel că nivelul de trai al românilor s-a îmbunătățit constant datorită politicilor...

INS: Salariul mediu brut a crescut în septembrie, cu variații în sectoarele economiei

Câștigul salarial mediu brut din România a ajuns în septembrie 2024 la 8.553 lei, cu 1,3% mai mult față de luna anterioară, conform datelor...

Cum să alegi ciorapi din bumbac, pentru copii, dintr-un magazin de produse textile

Ciorapii pot fi unele dintre accesoriile și articolele atât de banale și totuși cele fără de care nu putem. Fie vorba pentru copii sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă