Vlad Voiculescu, fost minsitru USR al Sănătății, FOTO: Facebook

Inspecția Judiciară îl „urechează” pe Vlad Voiculescu. Ce replică a dat fostul ministru

Vlad Voiculescu respinge criticile Inspecției Judiciare, care a constatat că declarațiile unor politicieni despre dosarul „10 august” au afectat credibilitatea Justiției: „Este ca și cum ai spune că reportajele despre tăierile ilegale de păduri afectează credibilitatea Romsilva”.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2021 - 21:30

„Inspecția Judiciară, condusă în mod fabulos de același domn Lucian Netejoru, constată astăzi că declarațiile mai multor politicieni (printre care mă număr) cu privire la dosarul <10 august>... <au afectat independența justiției> și <au avut un puternic impact negativ asupra (...) credibilității justiției în rândul opiniei publice>. Este ca și cum ai spune că recentul concurs de la casele de asigurări (la care doar 5 candidați au luat notă de trecere) afectează credibilitatea sistemului de sănătate. Este ca și cum ai spune că rezultatele testelor PISA afectează credibilitatea sistemului de educație. Este ca și cum ai spune că reportajele despre tăierile ilegale de păduri afectează credibilitatea Romsilva”, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu.

El apreciază că sistemul de justiție „reușește să se decredibilizeze cu fiecare dosar care este fie amânat, fie îngropat”.

„Adevărul este că Romsilva este direct responsabilă de furtul <ca în codru> și poate chiar și de expresie, că sistemul de educație este cea mai mare vulnerabilitate a țării ăsteia pe termen mediu și lung, că șefii caselor de asigurări județene au fost mereu numiți politic și mulți nici măcar nu au avut curajul să participe la concurs și da... că sistemul nostru de justiție reușește să se decredibilizeze cu fiecare dosar care este fie amânat, fie îngropat. Dosarele 10 august și Colectiv sunt doar cele mai recente”, conchide fostul ministru al Sănătății.

Premierul Florin Cîţu, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, co-preşedinţii USR-PPLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna, dar şi alţi politicieni ai pouterii - ca Vlad Voiculescu şi Rareş Bogdan - au afectat independenţa Justiţiei în dosarul „10 august”, reiese din raportul Inspecţiei Judiciare.

Inspecţia Judiciară a finalizat raportul privind „apărarea independenţei autorităţii judecătoreşti în ansamblul său faţă de afirmaţiile din spaţiul public referitoare la modul de instrumentare a dosarului intitulat generic „10 august” şi a decis că liderii politici din zona coaliţiei de guvernământ au afectat independenţa autorităţii judecătoreşti în ansamblul său.

„Prin declaraţiile publice, postările pe reţele de socializare, astfel cum au fost preluate şi prezentate în mass-media s-a produs o încălcare a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, cu consecinţa scăderii încrederii cetăţenilor în sistemul judiciar şi, implicit, a afectării independenţei autorităţii judecătoreşti în ansamblul său”, este concluzia inspectorilor judiciar , judecători şi procurori, după ancheta făcută.

Comentarii