Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Victor Ponta și Dan Șova la proces (Sursa foto: Facebook)

Înalta Curte a decis ce se întâmplă cu Victor Ponta și Dan Șova

Magistrații ICCJ au decis luni să amâne dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecați în apel Dan Șova și Victor Ponta, deoarece Curtea Constituțională nu a motivat încă decizia pe completurile specializate. Următorul termen va fi pe 7 octombrie.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2019 - 14:40

 

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au amânat dosarul Turceni-Rovinari deoarece Curtea Constituțională nu a motivat decizia pe completurile specializate și au stabilit următorul termen pe 7 octombrie, când vor fi audiați doi martori.

ICCJ au amânat dosarul având în vedere decizia Curții Constituționale din 3 iulie 2019 prin care magistrații au hotărât că există conflict între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe completurile de 3, președintele completului de judecată anunțând că așteaptă motivarea Curții.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict între Parlament și ÎCCJ și a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

În primă instanță, în dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în 10 mai 2018, însă procurorii au formulat apel.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor Ponta a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Procurorii DNA spun că în 30 august 2007 între SCA ”Şova şi Asociaţii”, reprezentată de Dan-Coman Şova şi Cabinetul Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”, reprezentat de Victor Ponta, s-a încheiat o ”convenţie de conlucrare profesională”, având ca obiect ”conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum şi în alte cauze în care se va ivi necesitatea”. Convenţia a fost încheiată pe o perioadă nedeterminată, în aceasta fiind ca pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare onorariile să fie încasate de societatea de avocaţi, iar Victor Ponta să primească o sumă fixă de 2.000 de euro, pentru care va emite o factură lunară.

Comentarii