În Prahova s-a format alianța electorală „Adio PSD”

PNL, USR și PLUS îl vor susține pe Iulian Dumitrescu pentru șefia Consiliului Județean Prahova.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2020 - 13:19

Dacă negocierile pentru candidaturi comune la București sunt în toi și fiecare tabără nu este dispusă la prea mari compromisuri, Prahova este primul județ din România în care PNL, USR și PLUS au constituit o alianță pentru alegerilor locale din 27 septembrie.

Președintele liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, este candidatul Alianței PNL-USR-PLUS Prahova la Președinția Consiliului Județean. Cele trei formațiuni au liste comune pentru Consiliul Județean Prahova și candidați comuni în câteva localități din județ.

„Această alianță putea, la fel de bine, să fie numită „Adio PSD”, cu referire la obiectivul nostru politic pe termen scurt: înlăturarea PSD din pozițiile de decizie ale administrației publice județene prahovene. După aproape 30 de ani de când PSD conduce de facto județul Prahova, condamnându-l la stagnare și chiar regres în ceea ce privește dezvoltarea economică, calitatea vieții și bunăstarea oamenilor, forțele de dreapta se unesc și oferă prahovenilor o alternativă sănătoasă, puternică și coerentă pentru viitorul județului”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

PNL, USR și PLUS anunță că au convenit asupra principiilor de desemnare a candidaților alianței în Prahova, printre acestea numărându-se: competență, onestitate și responsabilitate a candidaților; fără penali în funcții publice; fără persoane incompatibile sau în conflict de interese; fără foști membri ai PSD printre candidații la Consiliul județean.

Alianța constituită în Prahova este un pas strategic important care asigură victoria forțelor de dreapta în fața PSD. La alegerile europarlamentare din 2019, PNL și USR-PLUS au obținut, în total, 50,93% din voturile valabil exprimate în Prahova (PNL - 28,35%, iar USR-PLUS - 22,58%), în timp ce PSD a fost votat de doar 20,74% dintre prahoveni. În primul tur al prezidențialelor din 2019, candidații PNL și USR-PLUS au întrunit, în total, 61,67% din opțiunile electoratului prahovean (Klaus Iohannis – 38,7% și Dan Barna 14,07%), iar candidatul PSD a obținut doar o treime din scorul dreptei, adică 22,97%.

Comentarii