Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Implicare americană în proiecte economice strategice de interes major pentru România, în atenția MAE

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și Kimberly A. Reed, președintele Băncii de Import-Export a Statelor Unite (EXIM SUA), au avut, astăzi, 20 noiembrie 2020, o discuție telefonică pe tema implicării americane în proiecte economice strategice de interes major.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

20.11.2020 - 18:05

Ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat, în cadrul convorbirii telefonice, eforturile României privind întărirea conectivității dintre nordul și sudul Europei Centrale, inclusiv prin intermediul Inițiativei celor Trei Mări. A arătat că România susține cu prioritate realizarea proiectelor căii ferate Constanța – Gdansk (Rail2Sea) și a conexiunii rutiere Via Carpathia, cu impact strategic asupra dezvoltării economice a regiunii, dar și având relevanță din perspectiva asigurării mobilității militare, între Nordul și Sudul Flancului Estic al NATO. Șeful diplomației române a pledat pentru implicarea concretă a EXIM SUA în susținerea financiară a acestor proiecte, cu obiectivul consolidării prezenței economice a SUA în țara noastră și în regiune.

De altfel, cu prilejul vizitei sale recente din luna octombrie de la Washington, ministrul de externe Bogdan Aurescu a argumentat, în cadrul consultărilor sale politice cu secretarul de stat al SUA Michael R. Pompeo, pentru realizarea acestor proiecte prioritare, cu implicare și sprijin consistent american, inclusiv financiar.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu și președintele EXIM SUA au discutat despre prioritățile și pașii concreți ca urmare a semnării, în luna octombrie 2020, la Washington, a unui Memorandum de Înțelegere între Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și EXIM SUA pentru identificarea de posibilități de finanțare pentru proiecte în domeniul energiei și al infrastructurii în România.

Ministrul Bogdan Aurescu a adresat președintelui EXIM SUA invitația pentru o vizită în România pentru a discuta cu instituțiile de resort modalități concrete de punere în aplicare a Memorandumului amintit și a obiectivului întăririi prezenței economice americane în România, invitație acceptată de acesta.

Citește totul despre:

Comentarii