Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Igor Dodon: nu există “riscul” amplasării de baze NATO în Republica Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon susține că nu există “riscul” amplasării de baze NATO în Republica Moldova, pentru că nu este posibilă adoptarea unui decizii de construire de baze militare fără aprobarea şefului statului.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

07.05.2018 - 07:47

"Am vizitat toate bazele militare din Republica Moldova şi nu am văzut vreun risc sau tentative de construire de baze ale altor ţări pe teritoriul ţării noastre, şi sunt sigur că nu va fi nimic de acest fel pe termen scurt - cel puţin nimic de acest fel atât timp cât eu sunt preşedinte", a declarat Dodon într-un interviu pentru postul rus Zvezda.

Întrebat dacă există posibilitatea apariţiei unor baze NATO în Republica Moldova, Dodon a răspuns: "Categoric, nu. Constituţia noastră stipulează statutul nostru neutru în cei mai clari termeni".

Preşedintele moldovean este un susţinător fervent al Rusiei şi se opune legăturilor Chişinăului cu NATO sau Uniunea Europeană.

Comentarii