Guvernul oferă compensații pentru pierderile din HoReCa

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

12.11.2020 - 23:10

"Pentru compensarea pierderilor suferite de unii agenţi economici în contextul COVID 19 a fost adoptat memorandumul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019. Cu alte cuvinte, pentru aceste companii care au suferit pierderi în anul 2020 faţă de 2019 Guvernul va institui o schemă de ajutor de stat pentru compensarea acestor pierderi în proporţie de 20%", a anunţat Dancă, joi, după ședința de Guvern.

Executivul a avut pe masă și proiectul de rectificare a bugetului pe 2020. Obiectivul rectificării bugetare este de a limita creşterea deficitului bugetar anul acesta, declara luni ministrul de finanțe.

Comentarii