12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăGorghiu: Referendumul, şansa României de a bloca PSD

Gorghiu: Referendumul, şansa României de a bloca PSD

“Situaţia de acum este mai gravă decât cea din 2017, din cauza a ceea ce face PSD. De aceea, noi toţi – electoratul şi poporul din România trebuie să aibă posibilitatea să se pronunţe asupra unor probleme de interes. De aceea este necesară mai mult ca niciodată o nouă consultare a Parlamentului pe temele pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a anunţat”, a afirmat Alina Gorghiu, citează Agerpres.

În opinia sa, consecinţele posibile ale ordonanţelor de urgenţă pregătite în “laboratoarele” social-democraţilor reprezintă un “risc istoric” pentru ţara noastră. În aceste condiţii, referendumul pe care l-a convocat preşedintele Iohannis reprezintă “şansa României de a bloca PSD” şi pentru succesul acestui demers este nevoie de sprijinul întregii clase politice responsabile, a susţinut senatoarea PNL.

Parlamentara liberală consideră că evoluţia comportamentului PSD din ultimul timp a culminat cu răspunsurile de miercuri la declaraţiile liderilor europeni, care au un numitor comun, situaţie care “riscă să arunce România într-o perioadă neagră a istoriei şi într-o zonă gri a Europei”.

“Aceste declaraţii (ale liderilor europeni – n.r.) au un numitor comun, şi anume, faptul că sunt consecinţe palpabile, previzibile ale actelor normative în materie de justiţie pe care PSD doreşte să le adopte iar aceste consecinţe previzibile sunt enorme”, a apreciat Alina Gorghiu.

În altă ordine de idei, senatoarea PNL este convinsă că răspunsul CNSAS în ceea ce-l priveşte pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, îi va fi favorabil acestuia.

“CNSAS poate să facă verificări de câte ori doreşte, în baza unor informaţii publice şi nu numai, important e să nu fie vreo analiză în cheie politică. Mi-aş dori ca în acest război, toată lumea cu toată lumea, măcar instituţiile statului să-şi ţină o direcţie corectă. Am văzut şi acuzaţii la adresa procurorului general al României, dar şi cercetători din cadrul CNSAS care spun că este doar o confuzie de nume, motiv pentru care nu văd ce rău ar putea să aducă o verificare sau o reverificare de documente. Sunt absolut convinsă că vom vedea răspunsul în foarte scurtă vreme şi intuiesc că răspunsul îi va fi favorabil lui Augustin Lazăr”, afirmat liberala.

Alina Gorghiu a anunţat de asemenea că va propune Biroului Executiv al PNL, în şedinţa de luni, să se solicite demisia preşedintelui director general al SRR, Georgică Severin, deoarece postul public de radio “a refuzat să transmită declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis legate de referendum”.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă