Gorghiu către Dăncilă: V-ați bătut joc de proprii oameni din PSD numindu-l pe Meleșcanu

Alina Gorghiu, candidata PNL la şefia Senatului, susține că PSD ar fi putut oricând să propună un candidat din partid la conducerea Camerei Superioare, nu pe senatorul ALDE Teodor Meleşcanu.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2019 - 18:25

"Dacă astăzi preşedintele PSD, premierul României, şi-ar fi dorit cu adevărat să ne convingă de buna sa credinţă şi de respect pentru români şi pentru votul lor, s-ar fi abţinut să vină cu această propunere neinspirată din surse externe, de la ALDE. Este un gest sfidător şi mă miră pentru că prima sfidare, în afară de electorat, este la adresa celor din PSD. Aveţi în PSD propuneri civilizate. Aveţi în PSD oameni care ar fi putut oricând să ocupe acea poziţie. Evident că pentru dvs. primează cumpărarea de voturi şi nimic altceva. (...) Cum să pui un şef la Senat un om care a nenorocit un guvern prin votul din diaspora - de două ori, nu o dată?", a spus Gorghiu, marţi, în plenul Senatului.

Alina Gorghiu, care a declarat că vrea să îşi susţină candidatura, a fost întreruptă de mai multe ori de preşedintele de şedinţă, Şerban Valeca, pe motiv că face declaraţii politice când ar avea dreptul să vorbească, conform procedurii, două minute.

"În ultimii doi ani, din pricina liderilor PSD, am avut un proces de legiferare viciat. (...) Daţi-ne dreptul la exprimare! Este un drept constituţional fundamental garantat. Dacă vă este frică astăzi de cuvântul meu, de ce vă e frică? Aveţi votul de partea dvs. Dreptul la exprimare nu aveţi cum să mi-l luaţi. Aţi luat dreptul la vot, prin domnul Meleşcanu, românilor din diaspora. Mie nu aveţi de ce să îmi închideţi gura astăzi. Daţi-mi voie să mă exprim! Este legal şi constituţional (...) Există o cale a normalităţii, stimaţi colegi. Avem obligaţia să facem astăzi o schimbare. Din punctul meu de vedere, propunerea pe care colegii din Opoziţie o fac astăzi - şi le mulţumesc pentru îndrăzneala că astăzi Opoziţia are un candidat, este una care articulează un proiect pentru Legislativ. Mă ştiţi cu toţii, cu bune şi cu rele, şi ştiţi un lucru - că niciodată nu am refuzat un proiect coerent, un proiect articulat şi un proiect bun pentru noi toţi. Joaca pe marginea prăpastiei politice este de două ori mai periculoasă pentru că va dura puţin până când criza aceasta politică se va transforma într-o criză economică reală. Şi va fi mult mai rău", a adăugat Gorghiu conform Agerpres.

Comentarii