Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul deputat Cristi Rizea condamnat la patru ani și opt luni de închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi, 7 decembrie, că fostul deputat PSD Cristian Rizea trebuie să meargă la închisoare pentru fapte de corupție. Rizea era partenerul de concedii al fostului general SRI, Elena Istode, fostă șefă a Direcției Economice din SRI

Share

Cristi Ciuperca 0 comentarii

07.12.2017 - 16:24

Rizea a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, dar decizia nu este definitivă ea putând fi contestată la Completul de 5 judecători din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”Partenerul” lui Rizea de dosar, Lucian Colțea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a recunoscut faptele.

Fostul candidat al PSD la Primăria Sector 5 a fost trimis în judecată de DNA pentru că în perioada septembrie - decembrie 2009, a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Lucian Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități.
Potrivit înțelegerii anterioare, spun procurorii, în cursul lunii decembrie 2009,  Rizea a primit de la Lucian Colțea, suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorități, astfel încât o persoană din familia lui Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.
Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.
În cursul lunii decembrie 2015, spun procurorii DNA, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, Rizea i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

 

Comentarii

loading...