13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăFlorin Roman, PNL: Gestul domnului Cioloș este similar cu ce a făcut...

Florin Roman, PNL: Gestul domnului Cioloș este similar cu ce a făcut Dragnea

Tensiunile dintre PNL și echipa USR-PLUS nu dau semne că se sting iar negocierile pentru formarea viitoarei majorități parlamentare par mai complicate ca niciodată.

Florin Roman, liderul deputaților PNL, nu acceptă ca USR-PLUS să anunțe că are un drept de veto asupra propunerilor liberalilor în funcțiile cheie aflate în centrul negocierilor.

„Suntem obligaţi ca politicieni să ţinem cont de votul românilor, care au spus că vor o guvernare de dreapta în jurul PNL, alături de USR şi UDMR, că ne place nouă, sau nu! Gestul domnului Cioloş care consideră că este îndreptăţit să spună că el are un soi de drept de veto asupra propunerilor făcute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci şi unul similar cu ce a făcut Dragnea!

Am trăit acel moment în care deşi am fost desemnat de PNL să ocup preşedinţia Comisiei de Administraţie Publică, am aşteptat un an şi o decizie a CCR, pentru a primi ce mi se cuvenea. Atunci, Dragnea a spus: Da, este locul PNL dar nu cu… Roman! Speram să nu mai trăiesc un astfel de moment şi din păcate, văd un gest similar la Dacian Cioloş. Din acest motiv, am propus împreună cu Dan Motreanu ca în negocierile viitoare să fie clar stipulat că noi nu ne implicăm în numirile USR, dar şi viceversa e valabilă!”, a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Liderul deputaților PNL susține că reprezentații USR-PLUS nu pot pune la îndoială cele 10 procente în plus pe care liberalii le-au obținut la alegerile parlamentare față de candidații Alianței și nici ponderea de 55% a PNL în discutata coaliție a forțelor de dreapta.

„Doar prin buna credinţa şi respectarea voinţei românilor putem construi împreună! Astfel de gesturi de agresiune nu fac bine dreptei şi netezesc calea PSD spre guvernarea unei Românii pe care pur şi simplu a nenorocit-o!”, a adăugat Florin Roman.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă