Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Iordache: „ Dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal”

Definiția abuzului în serviciu ar putea fi schimbată rapid în Codul Penal.

Cristian Hagi 0 comentarii

01.07.2018 - 13:35

Florin Iordache, preşedintele Comisiei pentru legile justiției și ex-ministru al Justiției, a precizat că dacă există un prejudiciu într-un dosar, nu înseamnă că trebuie să existe și dosar penal. În opinia sa, important este să se recupereze prejudiciu pe cale civilă.

„Vrem să închidem odată această definiţie a abuzului în serviciu pentru că prea s-au întâmplat aceste abuzuri în ultima perioadă şi acestea nouă ne-au dat de gândit. Vom discuta, înţeleg că există o propunere din partea Ministerului Justiţiei cu un prag minimal, dar, repet, e foarte important să nu mai existe abuzuri. Dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal. Se va merge în civil, se recuprează banii şi gata", a declarat Iordache, într-o emisiune la Antena 3.

Fostul ministru a precizat că modificările Codului Penal privind abuzul în serviciu vor fi votate cu celeritate.

Comentarii

loading...