Gabriela Firea, senator PSD, FOTO: Facebook

Firea vrea ca guvernanții români să o urmeze pe Angela Merkel

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea spune că Florin Cîțu și Vlad Voiculescu „au încă șansa de a urma exemplul Angelei Merkel pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o”: „să admită că au greșit, să își ceară scuze și să retragă deciziile aberante”.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2021 - 18:32

„Am văzut două forme de proteste complet diferite. Un protest spontan, cu oameni indignați, dar pașnici. Altul, cu grupuri de galerii organizate, puse pe scandal, care au acționat doar în București, pentru a compromite o mișcare civică, legitimă. Dacă așa vor să oprească protestele oamenilor de bună credință, fac o mare greșeală! Nu vor reuși! Calea corectă este cea pe care am văzut-o la cancelarul german, Angela Merkel, care a anulat restricțiile controversate din timpul sărbătorilor pascale și și-a cerut iertare de la cetățeni pentru greșeala sa. Cîțu și Voiculescu au încă șansa de a urma acest exemplu pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o. Să admită că au greșit, să își ceară scuze și să retragă deciziile aberante”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Tot poporul român pedepsit pentru că guvernanții nu au fost în stare să închidă localurile unde se țineau petreceri

Ea îi acuză pe guvernanți că „au pedepsit un popor întreg pentru că n-au fost în stare să închidă cluburile și terasele în care se organizau petreceri”.

„Au coborât ora de interdicție de circulație atât de mult încât au afectat majoritatea cetățenilor care au fost responsabili în fața pandemiei! Este profund greșit să-i sancționezi pe cei mulți și corecți, pentru că tu, Guvern, nu ești în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile”, conchide Firea.

În timpul protestelor de luni noaptea din Capitală 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind duşi la urgenţe, fără probleme majore. Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului. Luni seara Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor.

Comentarii