13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăFirea vrea ca guvernanții români să o urmeze pe Angela Merkel

Firea vrea ca guvernanții români să o urmeze pe Angela Merkel

„Am văzut două forme de proteste complet diferite. Un protest spontan, cu oameni indignați, dar pașnici. Altul, cu grupuri de galerii organizate, puse pe scandal, care au acționat doar în București, pentru a compromite o mișcare civică, legitimă. Dacă așa vor să oprească protestele oamenilor de bună credință, fac o mare greșeală! Nu vor reuși! Calea corectă este cea pe care am văzut-o la cancelarul german, Angela Merkel, care a anulat restricțiile controversate din timpul sărbătorilor pascale și și-a cerut iertare de la cetățeni pentru greșeala sa. Cîțu și Voiculescu au încă șansa de a urma acest exemplu pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o. Să admită că au greșit, să își ceară scuze și să retragă deciziile aberante”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Tot poporul român pedepsit pentru că guvernanții nu au fost în stare să închidă localurile unde se țineau petreceri

Ea îi acuză pe guvernanți că „au pedepsit un popor întreg pentru că n-au fost în stare să închidă cluburile și terasele în care se organizau petreceri”.

„Au coborât ora de interdicție de circulație atât de mult încât au afectat majoritatea cetățenilor care au fost responsabili în fața pandemiei! Este profund greșit să-i sancționezi pe cei mulți și corecți, pentru că tu, Guvern, nu ești în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile”, conchide Firea.

În timpul protestelor de luni noaptea din Capitală 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind duşi la urgenţe, fără probleme majore. Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului. Luni seara Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă