Firea, Ciolacu și Stănescu se întâlnesc pentru schimbarea Vioricăi Dăncilă (surse)

Marcel Ciolacu se întâlnește luni după-amiază cu un grup restrâns al liderilor din PSD care vor reformarea partidului și schimbarea Vioricăi Dăncilă, au dezvăluit surse politice.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2019 - 16:37

Printre aceștia s-ar număra senatorul PSD Paul Stănescu și primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

Întâlnirea liderilor din cadrul PSD ar putea avea loc la Parlament, începând de luni după-amiază, și să continue seara, potrivit surselor.

 
Paul Stănescu, fostul lider PSD Olt, este un cunoscut apropiat al lui Marcel Ciolacu, care, după înfrângerea președintelui partidului, Viorica Dăncilă, la prezidențiale, a declarat că social-democrații au nevoie "de un nou început”.

Sursele politice exclud posibilitatea ca fostul premier PSD și actual europarlamentar Mihai Tudose să participe la întâlnire.

Actualul președinte al organizației de Olt, Marius Oprescu, a declarat, duminică seara, că organizația pe care o conduce a susținut de la început că strategia partidului pentru prezidențiale este greșită.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a criticat-o, luni, pe Viorica Dăncilă pentru ”impunerea” în conducerea PSD a lui Gabriel Oprea și a unor lideri sindicali.

De asemenea, liderul filialei PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat, luni, că partidul ”trebuie să aibă un nou început” și că persoanele care au condus campania electorală ”să aibă bărbăția să își asume” eșecul din alegeri.

Un alt contestatar al Vioricăi Dăncilă este senatorul de Hunedoara, Cristian Resmeriță, care consideră că președintele PSD trebuie să facă un pas în spate, pentru ca social-democrații să aibă o șansă.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni marți, de la ora 18.30, a anunțat președintele partidului Viorica Dăncilă. Întâlnirea va avea loc la sediul PSD din Kiseleff, iar social-democrații vor analiza rezultatul alegerilor prezidențiale, dar și nemulțumirile din cadrul formațiunii. La ședință există și posibilitatea convocării unui Congres pentru următoarea perioadă.

Totodată, Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că nu va demisiona de la șefia PSD, însă dacă vor considera colegii că trebuie să facă acest pas, atunci trebuie organizat un Congres, deoarece tot așa a fost aleasă la conducerea partidului.

Comentarii