7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăFifor: "PNL dispreţuieşte românii care muncesc''

Fifor: “PNL dispreţuieşte românii care muncesc”

Ministrul interimar de Interne susține că liberalul Florin Cîţu a pus ”o etichetă” pe milioane de oameni care muncesc cinstit când a spus că bugetarii câştigă dublu faţă de angajaţii din privat, potrivit Agerpres. 

“PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri. Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier ‘praf’ la incendiu, un medic ‘praf’ la UPU sau un poliţist ‘praf’ dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova, când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru că societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră, domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de ‘bugetar praf’. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt ‘praf'”, a scris Fifor, miercuri, pe Facebook. 

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a spus că salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat.

“Vine momentul adevărului! În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. (…) Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi, cel mai important, siguranţa că, indiferent de cât de prost îşi fac meseria, nu pot să fie concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. (…) Trebuie să avem curajul să recunoaştem toţi acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. Ajunge!”, a scris Cîţu pe pagina personală de Facebook.

Potrivit acestuia, există două soluţii “pentru a elimina această discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste” – bugetarii să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat, deşi “nu este o soluţie optimă”, şi “să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba”.

 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă