Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Eugen Teodorovici infirmă demiterea şefei ANAF şi a lui Darius Vâlcov

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, că nu s-a discutat despre înlocuirea preşedintelui ANAF, Mihaela Triculescu sau a consilierului pe probleme economice, Darius Vâlcov, în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public.

Share

Rl online 0 comentarii

04.05.2019 - 14:08

„Vă spun clar ca nu a discutat nimeni despre un astfel de subiect !", a declarat Eugen Teodorovici. Ministrul Finanţelor a răspuns în acest fel la întrebarea legată de o posibilă decizie de înlăturare a şefei ANAF Mihaela Triculescu şi ulterior a lui Darius Vâlcov, consilier al premierului pe probleme economice.

Informaţia furnizată de "Adevărul", potrivit căreia Viorica Dăncilă ar pregăti debarcarea celor doi, vine în contextul în care vineri premierul a decis să renunţe şi la serviciile Ancăi Alexandrescu, un alt om apropiat al lui Liviu Dragnea, asemenea lui Darius Vâlcov. Întrebată de ce e luat decizia de a renunţa la Anca Alexandrescu, Dăncilă a spus doar că experienţa acesteia este necesară la partid, în cadrul departamentului de comunicare, în perioada campaniei electorale.

Ministrul Eugen Teodorovici şi-a exprimat totuşi, vineri, nemulţumirea faţă de activitatea şefei ANAF, Mihaela Triculescu, spunând că acticitatea acesteia va fi evaluată în prima jumătate a anului. „Sarcina pe care orice şef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis a vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este situaţia reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbaţi. Are obligaţia ca până la final de prim semestru, când facem prima rectificare, să rămână în planul de colectare impus de ministrul de Finanţe. Pe lână cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF este de 30%, să vină măsuri mai eficiente de colectare”, a spus ministrul. Mihaela Triculescu a fost numită în luna ianuarie în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după revocarea lui Ionuţ Mişa.

 

Comentarii

loading...