6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăEnigmaticul Traian Băsescu: „Nu o să-mi las partidul!”

Enigmaticul Traian Băsescu: „Nu o să-mi las partidul!”

Traian Băsescu vede ca soluție pentru București o listă comună de candidați oferită de partidele de dreapta la Consiliul General al Capitalei, nu doar o susținere a unui candidat unic la fotoliul de primar.

„Dacă se ia decizia pentru candidat unic la Capitală, el trebuie să aibă impact pe tot ce merge în jos. Consiliul General trebuie listă comună. Dacă se vrea numai Nicuşor şi gata, nu funcţionează. S-ar putea schimba ceva dacă dreapta va fi suficient de inteligentă să se grupeze, că se pare că nu reuşeşte foarte bine cuplarea între USR şi PNL. PMP va acţiona în funcţie de ce fac cei doi mai mari.”, a spus marți seara Traian Băsescu, la Digi24.

Fostul președinte al României îi promite lui Victor Ponta că-i trimite, cităm: „Un Pepsi” dacă Pro România va avea candidat la Primăria Capitalei. În opinia sa, Gabriela Firea este văzută ca un pericol în PSD, o eventuală câștigare a unui nou mandat de primar general crescându-i considerabil șansele de a ajunge liderul PSD.

”Dacă domnul Ponta pune candidat, slavă Domnului, cred că prima dată când o să-i trimit un Pepsi. Mi se pare o veste foarte bună pentru Dreapta, totul este să aibă capacitatea să valorifice. Nu cred că are şanse în faţa doamnei Firea, dacă va fi susţinută onest de partid. PSD are un dar nemaipomenit să-şi lichideze liderii, iar Firea care ar mai câştiga un mandat la Primăria Capitalei ar fi o mare ameninţare la primul scaun al partidului.”, consideră Traian Băsescu.

Întrebat dacă va candida la șefia Primăriei Capitalei, Băsescu a răspuns enigmatic: „Dacă lucrurile nu se vor clarifica, nu o să-mi las partidul, pentru că poate fi un exerciţiu dificil pentru PMP să candideze singur. Dacă va fi nevoit să candideze, o să fac ce trebuie în politică. Sunt un om destul de retras din viaţa partdului, dar nu mă dau în lături să fac tot ce trebuie pentru partidul ăsta.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă