10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPolitică„E un câine acest Drulă și trebuie să găsim o soluție pentru...

„E un câine acest Drulă și trebuie să găsim o soluție pentru el”

 

Procurorii DNA Constanța au descins la Ministerul Transporturilor și în alte 20 de locații din Ilfov, București și Constanța unde au făcut percheziții într-un dosar de trafic de influență, spălare de bani și constituire de grup infracțional. Cinci persoane sunt considerate inculpați în dosar și s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. Propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța a fost publicată de G4Media.ro.

Procurorii arată că intervenția celor doi liberali ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă, dar și pentru ca senatorul Stângă să demonstreze că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați în cadrul alegerilor interne din partid, potrivit susținerilor lui Stângă și Iulian Dumitrescu.

Stenograme DNA

Senatorul Stângă: ”Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă și la AFDJ și la APDM și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo.

Câteva zile mai târziu senatorul Stângă revine insistent:

Stângă George-Cătălin: Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăsta 4 luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri.

Drulă Cătălin: Te referi la APDM și la AFDJ?

Stângă George-Cătălin: Da.

În cadrul urmăririi penale din dosarul de luare de mită, trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat, procurorii DNA au montat tehnică de supraveghere audio-video și în biroul ministrului Transporturilor Cătălin Drulă și au surprins mai multe discuții, a mai scos la iveală G4media.

Din dialoguri pare că senatorul PNL și președintele CJ Prahova sunt interesați mai degrabă de investițiile care urmează să fie derulate de cele două instituții din subordinea Ministerului Transporturilor, așa cum reiese din stenograme. Stângă vorbește chiar despre o investiție de 28 de milioane de euro care trebuia aprobată prin HG.

Un fost general SIE, în stenograme

Un fost general SIE din anii 90, Dumitru Ciobanu, apare în stenogramele DNA referitoare la traficul de influență privind favorizarea unei companii turce care participa la licitații organizate de Ministerul Transporturilor, potrivit propunerii de arestare preventivă..

Discuția a avut loc, potrivit procurorilor, în 3 iunie 2021, în biroul lui Ion Macovei, de la SC Concif Baza de Aprovizionare SRL, a treia firmă de apartament, la rândul ei intermediară a tranzacțiilor. Procurorii susțin că Macovei i-a cerut fostului general SIE Dumitru Ciobanu să găsească o modalitate prin care să reușească să ajungă la ministrul Cătălin Drulă pentru ca acesta să favorizeze o companie turcească de construcții de autostrăzi în cadrul procedurilor de achiziție publică derulate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Tot Macovei se plângea la Ciobanu: „(…) dar este totuși o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, și trebuie să găsim o soluție pentru el”.

Ulterior, Cătălin Drulă a declarat, pentru G4Media.ro, că le-a transmis reprezentanților partidelor politice că „numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii și pe criterii de profesionalism”.

 

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă