Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulian Budușan

Actualizat: 22.07.2018 - 23:47

Dragnea, despre mitingul Diasporei: "Nu cred că vor fi un milion de participanţi"

Iulian Budușan

Actualizat: 22.07.2018 - 23:47

"Nu va fi un miting de un milion de oameni, să fim serioşi. Nu cred că m-aţi auzit pe mine vreodată, să încerc să opresc pe cineva să facă miting sau să protesteze. (...) Dar au anunţat miting, eu nu îl opresc, PSD nu îl opreşte. Nu am ce comenta. Dacă va mai face PSD un miting? Dacă vom considera că e necesar, am spus la mititng (organizat de PSD în luna iunie, în Capitală - n.r.), vom face mitinguri mari, serioase", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, duminică seara, la România Tv.

Acesta a adăugat că organizatorul mitingului este un fost vicepreşedinte PSD Diaspora.

"Din ce am citit, am înţeles că cel care organizează mitingul, vrea să îl facă pentru a-şi face cunoscută o federaţie pe care a făcut-o. E un fost vicepreşedinte PSD diaspora şi care atunci când a fost ales vicepreşedinte spunea că va candida ca să prezinte românilor din Diaspora cât de bun e PSD", a precizat Dragnea.

Gabriela Firea nu a autorizat mitingul Diasporei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea nu a autorizat mitingul de joi al românilor din Diaspora. Ea a cerut Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care vrut autorizarea unui protest pe 10 august anunţând un milion de participanţi, să-şi reconsidere cererea din punct de vedere al numărului, precizând că la mitingul PSD au fost declaraţi 250.000 de participanţi.

„Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Bucureşti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situaţii de urgenţă, şi ar pune forţele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranţa atât a manifestanţilor cât şi a celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona fără a participa la miting", a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă remis joi seară Mediafax.

Edilul a precizat că, în situaţia în care organizatorul îşi va reconsidera solicitarea iniţială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanţilor, Comisia îşi va reevalua punctul de vedere şi nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestaţia.

În prelabil, Gabriela Firea i-a chemat, luni, la o şedinţă pe reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei şi ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta despre aspecte privind accesul la spitalele din zonă, afluirea şi defluirea participanţilor, circulaţia autospecialelor de intervenţie medicală, pompieri, ISU, etc.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine